NLDoet-dag

Zaterdag 10 maart was het NLDoet dag. Ook wij hebben daar weer aan mee gedaan. Met veel vrijwilligers zijn er weer veel klussen gedaan. Onze egeleducatie tuin is weer netjes en opgeruimd. Er is een mooie houten afvalbak gemaakt en op het parkeerterrein staan bloembakken met vrolijke voorjaarsbloeiers. Met dank aan de vrijwilligers en vrijwilligsters is het een geslaagde NLDoet dag geworden. Zonder hun inzet was het niet gelukt. De entree en de tuin van de Egelopvang ziet er weer piekfijn uit.    

Egels in de opvang maart 2018

24 maart

Dierenambulance Den Haag bracht vandaag een egeltjevrouwtje van van 276 gram. Ze is goed op temperatuur, maar uitgedroogd en erg zwak. De achterpootjes trilden en volgens de dierenambulance zou ze er mee slepen. Ze kan zich wel oprollen. Ze heeft schimmel. Ze heet Didi. Ze is gevonden aan de Roelantshove in Zoetermeer.

14 maart

Opgehaald uit Meerzicht, Munnikenland een mannetje van 710 gram, Bart. Onderkoeld, ondervoed, vlooien, teken en schurft. Bovendien een gezwollen en ontstoken piemel. Daarvoor krijgt hij antibioticum. Hij moet eerst aansterken voordat we de schurft gaan behandelen.

Gistermiddag werd een egel gevonden op de Wadi in de wijk Oosterheem. Gegevens: Petra, vrouwtje, 503 gram. Petra is erg mager. Ze zou veel meer moeten wegen. Petra heeft 1 dikke teek op haar zij en kleine teekjes rond haar ogen. Ze was erg uitgehongerd en stond heerlijk van haar zachte voer te eten.

10 maart

Vanochtend is een egel opgehaald uit het Binnenpark. Het was een volwassen vrouwtje en ze was erg benauwd.  Ze is geëuthanaseerd.  Ze is Maartje genoemd.

9 maart

Aan het eind van de middag werd na een telefoontje een egel naar de opvang gebracht. We hebben haar Lente genoemd. Lente is een vrouwtje van 645 gram, gevonden in Oosterheem aan de Nijlstroom. Ze werd lastig gevallen door vogels. Heeft geen zichtbare verwondingen. Alert diertje.

7 maart

Vanavond is in Rokkeveen een egeltje gevonden (egel Zielepoot) dat met zijn R. achterpoot sleepte. Dierenarts heeft hem nagekeken en pootje bleek uit de kom, het was een oude breuk. Tevens had hij veel ontstoken snijwonden aan kop en voorpoten dus hij heeft vermoedelijk ergens in vast gezeten. Hij is geëuthanaseerd.

7 maart

Valentijn is vandaag helaas  geëuthanaseerd i.v.m. benauwdheid.

5 maart

Vanmiddag is Saartje, (binnenkomst 2/11) geëuthanaseerd. Ze zat bij Ita in de tuin sinds 15/11. Ze lag in de tuin op haar zij in de zon. Het is heel jammer, maar voor haar het beste zo. Ze was te verzwakt door de strenge vorst van vorige week.

 

Egels in de opvang februari 2018

17 februari
Vanmiddag kwam Esmee, een vrouwtjesegel van 721 gram binnen uit Berkel en Rodenrijs. Ze lag in een speeltuintje met allemaal kinderen erom heen.
Stephan vond dit geen goede zaak en heeft ons gebeld.
Esmee mag wel wat meer wegen. Ze is een beetje smal.
Ze heeft een kale neus, borst en korsten op pootjes. Verder zijn haar nagels erg lang.
We gaan haar mest onderzoeken en een schimmel/schurft behandeling inzetten.

14 februari
Dierenambulance Den Haag had een egel bij Karin afgeleverd. Het is een mager mannetje met vlooien, gevonden aan het Leiwater (Meerzicht). Hij heet Valentijn en hij pruttelt. Temperatuur is normaal.

13 februari
Stekeltje is vanavond door Mieke naar een uitwentuin gebracht. Zijn gewicht is 802 gram.

5 februari
Vanmiddag kwamen onze Yen(van de maandagploeg)en haar vriendin Marja een egeltje brengen. Het diertje liep rond op de stoep. Gelukkig kon ze het vangen en naar ons komen brengen. Het is een klein mannetje, 279 gram, te klein voor de winterslaap. Bram eet goed, was goed warm en alert. Hij zit nu in de warme ziekenboeg. Schattig mooi egeltje. Mest wordt bewaard.
Gevonden op de Gilze-Rijenhof in Nootdorp.

3 februari:
Vanavond is er een nieuwe egel binnen gekomen: Finn. Het is een volwassen, mager mannetje met vlooien en teken. Hij heeft ook schurft. Vindplaats: Heijermanshove. Gewicht: 654 gram.

Specsavers steunt!

In 2016 hebben wij meegedaan aan de actie Specsavers Steunt. Wij waren ontzettend blij dat wij toen als winnaar uit de bus zijn gekomen. In het afgelopen jaar was van elke aankoop welke bij Specsavers is gedaan, een bedrag voor ons bestemd. Vandaag was het dan zover. Kim en Alexandra van Specsavers Zoetermeer kwamen de cheque overhandigen. Het is een geweldig bedrag geworden: € 1404,45. Iedereen die onze egels heeft gesteund willen wij heel hartelijk bedanken. Met dit bedrag kunnen wij weer heel veel egels helpen.

Vlinders doneren handdoeken voor Egelopvang Zoetermeer

Zondag 14 januari hebben John en Astrid een egelmiddag verzorgd bij het IVN in Alphen aan de Rijn. Ze werden heel enthousiast ontvangen en de kinderen hadden hun ouders meegebracht. De kinderen vonden het ontzettend leuk en na de les werden er egeltjes van klei gemaakt. Er zijn heel veel handdoeken etc. ingezameld en er is een donatie gedaan van € 40,00. Al met al een hele leuke middag in een schitterende locatie van het IVN.

Zie ook het onderstaande persbericht. We zijn dus nu ook in Alphen ad Rijn bekend.

http://witteweekbladalphenaandenrijn.nl/deel-je-nieuws-artikel/vlinders-doneren-handdoeken-voor-egelopvang-zoetermeer-333006