T-Mobile Bedankt!

T-Mobile, BEDANKT!!!

Naast de vaste telefoon heeft de egelopvang een mobiel toestel voor egelmeldingen buiten onze openingstijden. We noemen het Krieltje. Krieltje is (zacht uitgedrukt) nogal gedateerd. Een vrijwilligster schonk haar ‘oude’ smartphone aan de egelopvang.
T-Mobile gaf ons vandaag een prachtig cadeau: We mogen 2 jaar lang gratis bellen en 1 gigabyte aan data per maand gratis verbruiken.We krijgen ook gratis een andere simkaart die geschikt is voor mobiel dataverkeer. En de aansluitkosten brengt T-Mobile ook niet in rekening. We kunnen ons geluk niet op!!!

T-mobile heeft ons niet alleen een prachtig cadeau gegeven, maar 2 medewerkers hebben vandaag  (9 augustus) ook meegeholpen met de verzorging van de egels. Laat er nu vandaag ook een nestje egels binnen zijn gekomen. Uiteraard is dit het
T-Mobile-nestje en mochten de T-Mobile medewerkers namen verzinnen. Het is even zoeken, maar moeder Talina is deels zichtbaar en één van de jonkies. Het zijn er 4: Toby, Tara, Topz en Taco.

Egels in de opvang augustus 2017

 

15 augustus:
Dierenambulance Woerden bracht vandaag moeder Wanda met 4 baby’s. Het nestje is gevonden tijdens sloopwerkzaamheden. Vindplaats: Woerden. De baby’s heten: Whoopy, Worstje, Wokkel en Wurm.

14 augustus:

Sanne is uitgezet in het prachtige park Meijendel. Nadat er voor haar een mooie plek was gevonden mocht ze uit haar transportbak. Ze bleef eerst even plat op haar buik op de grond liggen en keek rustig om haar heen. Het duurde even voordat ze in beweging kwam. Maar toen er een aantal hele kleine kikkertjes voor haar neus heen en weer sprongen, vond ze die dan toch heel interessant. Langzaam begon ze te lopen en verdween tussen de struiken op kikkerjacht.

Het gaat je goed Sanne
Egeltje Ross is vannacht overleden, het arme ventje was al te verzwakt.

13 augustus:
Vanavond heeft Marja een egeltje opgehaald in Voorburg. Het is een mager en zwak mannetje van 375 gram. Hij heeft luchtwegproblemen. Je ‘voelt’ hem ademen. Bij het linkerachterpootje zitten plukjes vliegeneitjes in de haargrens. Hij heeft diverse vlooien en teekjes. De buik is kaal en hij heeft een wondje op zijn borst. Hij heeft schurft. Hij heet Ross.
12 augustus:

Marja heeft vanmiddag onze eerste weeskind binnengekregen. Het egeltje liep alleen op de weg in Bergschenhoek. Gelukkig is hij opgemerkt en naar de opvang gebracht.Hij heet Boyd, is een mannetje en weegt 126 gram.

Misschien worden er nog broertjes en zusjes gevonden. De vindster houdt het in de gaten.

Vanochtend kreeg Marja een melding over baby egels die open en bloot in de tuin lagen. De moeder was een half uur geleden nog gezien. Maar de kleintjes bewogen niet en ze lagen onbeschermd in de regen.
Daar aangekomen zag Marja dat de kleintjes dood waren. Onder een opblaasbaar zwembadje vond zij een nest met daarin een volwassen egel. Omdat het dier pruttelde, is hij meegenomen. (en de dode kleintjes ook).

Eenmaal in de opvang bleek de volwassen egel een mannetje.
Wat er gebeurd is: we weten het niet, mogelijk heeft hij heeft willen paren met het vrouwtje en is zij gevlucht .Het mannetje zou de jongen gedood en uit het hok gesleept kunnen hebben, maar dat zijn alleen maar speculaties.
Het mannetje weegt 1046 gram. Heeft wat teekjes en een pruttel bij de ademhaling. Ziet er verder goed uit. Naam: Conan. Vindplaats: Pijnacker (Floralaan)

Marja had Conan net geïnstalleerd, toen ze zag dat de krant wel heel toepasselijk was.

11 augustus:
Vanochtend is er een egel naar de opvang gebracht. Deze egel lag al een aantal dagen langs het fietspad aan de Florazoom. De egel zat onder de teken. Mieke heeft er wel een stuk of 10 afgehaald. De egel was zwak, hij had een beetje bloed aan en in zijn bek Dit was vers bloed. Waarschijnlijk een aanrijding gehad?!?Hij heeft het helaas niet gered.
Na een infuusje en pijnstilling ging het steeds slechter met de egel.
Gegevens:Naam: Rocky Gewicht: 612 gram Geslacht: onbekend.

10 augustus:
Het was vandaag druk met de telefoon. Veel info moeten geven maar ook een hele zielige egel opgehaald in Leiderdorp.
De vinder vertelde dat de egel naar adem lag te happen. Dit was niet gelogen. Arm dier. De vliegen hadden haar erg te grazen genomen. Er zat niets anders op dan direct naar de dierenarts door te rijden om de egel te laten euthanaseren.
Naam egel: Ballerina Gewicht: onbekend Geslacht: vrouw

9 augustus:

Vanochtend hebben Rene en Mieke een nestje egels opgehaald in Pijnacker. Moeder egel was al eerder door de bewoner van dit adres uit de tuin gestuurd. De egel had hier geen boodschap aan en heeft onder een plastic zeil haar nestje gemaakt. Ze had allemaal gras en stukken plant verzameld en daar 4 baby’s gekregen. De tuineigenaar wilde echter koste wat kost de egels van zijn terrein hebben.
T-mobile heeft ons niet alleen een telefoonabonnement kado gedaan, maar 2 medewerkers hebben vandaag ook meegeholpen met de verzorging van de egels. Laat er nu vandaag ook dit nestje egels binnen zijn gekomen. Uiteraard is dit het T-Mobile-nestje en mochten de T-Mobile medewerkers namen verzinnen.
Talina (is de moeder, nog niet gewogen), kinderen: Toby en Tara (vrouwtje), Topz en Taco (mannetje). Zover we het konden zien. De baby’s waren maar 2 dagen oud maar zagen er allemaal goed uit.
Gevonden in Berkel Rodenrijs langs de kant van de weg: Berkje. Geslacht onbekend (niet op gelet). Geschat gewicht: 600 gram. De vinders hadden ook gemeld dat de egel stonk. Dat was niks teveel gezegd: er kwam een vieze lucht van ontstoken wond van het arme dier af. Er zat wat bloed aan de kop en toen ik de egel omdraaide, zag Marja heel veel en ook grote maden in allerlei gaten achter zijn voorpoot en achter zijn oor te voorschijn kruipen en ook weer verdwijnen. Jakkes!   Marja kon gelukkig direct bij de dierenarts terecht. Helaas was het arme dier al zo ver aangetast dat hulp niet meer mocht baten. Berkje is geëuthanaseerd.

7 augustus:
Vanmiddag om half 2 werd Natasja gebeld door een mevrouw uit Voorschoten, die al 2 dagen een egel overdag rond haar huis en in de buurt had zien scharrelen. Ze werd gewaarschuwd door 3 kinderen die zagen dat de egel door een kat werd belaagd en ze heeft de egel binnengehaald . Natasja heeft de egel opgehaald.
Het was een klein mager mannetje van 604 gram , hij is Opi genoemd. Helaas zag Natasja gelijk dat er iets niet in orde was, dus is Opi snel  naar onze dierenarts Frank gebracht. Opi had het enorm benauwd! Hij kon zich amper oprollen, was onrustig, kermde, kreunde en had continu zijn bekje open om lucht te krijgen. Hij had de hele tijd belletjes rond zijn neusje en bekje. Frank heeft besloten om hem in te laten slapen.
Zijn vindster is op de hoogte gesteld, zij was erg met hem begaan.

5 augustus:
Vandaag is door DA Woerden een egel gebracht. Het is een vrouwtje, Edwina genaamd, ze weegt 1047 gram. Ze heeft 2 opgezette tepels, mogelijk is ze zwanger, of ze had een nestje. Opnamereden is onbekend.
3 augustus:
Arme dappere Jippie heeft de strijd verloren.
1 augustus:
Vandaag zijn er 3 egels binnengekomen.
Mevrouw de Groot, via Dierenambulance Den Haag, gevonden in Leidschendam. Het is een erg mager vrouwtje van 612 gram. Ze had veel vlooien en enkele vliegeneitjes.Tevens een kaal kopje, schurft en naar bleek, ook maden in verschillende ontwikkelstadia in haar rechteroortje. Helaas heeft ze het niet gered.
Jippie, gebracht door de DA Woerden. Gevonden in Woerden. Het is een heel zwak mannetje van 491 gram, erg mager en met een enorm pakket vliegeneitjes. Er zaten kleine maden bij zijn achterpootje. Het linkervoetje was kapot , een teentje bungelde er een beetje bij. Vandaag heeft de dierenarts 2 teentjes geamputeerd.
Egelina, gevonden in Palenstein. .Dit is een weldoorvoede egeldame,van 1140 gram. Gevonden op een parkeerterrein ,ze heeft een duidelijk hoorbare pruttel à la koffiezetapparaat.Ze kan zwanger zijn.

Egels in de opvang juli 2017

28 juli:
Vanmiddag is er door DA Woerden een egel naar de opvang gebracht. De egel zat overdag in de hoek van een tuin en werd door een hond lastig gevallen. Ze zat in het nauw. Verder geen geschikte groene omgeving volgens de chauffeur van de dierenambulance.
Het is een mooie egel, een vrouwtje. Ze heet Xandra en weegt 928 gram. We zaten in dubio of we deze egel moesten opnemen maar aangezien ze zoveel heeft meegemaakt hebben we besloten haar ter observatie op te nemen.
Het kan zijn dat ze zwanger is.
Er is vanochtend een zieke egel naar de opvang gebracht door Mw. Mildtryth uit Koudekerk a/de Rijn. Zij had een egel in haar tuin rond lopen die groene poep produceerde. Zij had contact opgenomen met ons wat te doen.
Het gaat om een mannetjesegel van 557 gram, Pluk genoemd. Hij heeft inderdaad vieze, slijmerige, groene poep. Later zagen wij er ook een beetje bloed in zitten.Hij is in een badje gedaan tegen de vlooien en en is bevrijd van vliegeneitjes.

25 juli:
Leuk nieuws vanuit de opvang! Van morgen is Fleur in de Ziekenboeg bevallen van 6 babies! Ze heten Frits, Flow, Flensje, Fee, Fredje en Fry.
Eindeljk eens leuk nieuws na de afgelopen 3 dagen waarin we juist 3 egels moesten laten inslapen. We hebben er 6 prachtige beesten voor terug. Fantastisch nieuws he?

Vanavond hebben we Plons weer in de vrije natuur losgelaten. Hij is in het Bentwoud uitgezet waar er geen grote plassen of vijvers zijn zodat hij hopelijk niet meer zijn naam eer zal doen.

Vanavond om 19 uur werd Natasja gebeld door de familie Bakker uit Zoetermeer, die bij hun caravan in Bergambacht een egel aantrof die steeds een soort epileptische aanvallen had. Familie heeft de egel naar de opvang gebracht en Natasja kon gelukkig nog bij de spoedkliniek terecht. Dierenarts dacht aan epilepsie, een parasiet/tumor in het hoofd of centraal zenuwstelsel of vergiftiging.
Ze is Stekeltje genoemd en ondanks alle inspanningen van de familie, Karin en Marja die meekeken en met mij mee dachten en de arts van de spoedkliniek is het helaas niet gelukt haar in leven te houden, ze was zo zwak dat toch tot euthanasie is besloten. We zijn met een heel team vanaf 19 uur bezig geweest met deze egel en Natasja was pas rond 00:15 uur thuis. Wat tijdens het onderzoek van de spoedarts nog opviel was dat haar rechter bovenste tepel verdikt was, het weefsel eromheen was vergroot en de tepel zelf donker verkleurd, het had dus ook nog borstkanker met een uitzaaiing kunnen zijn.

24 juli:
Kees is naar Frank de dierenarts geweest . Helaas toen Frank ernaar keek bleek dat de ontsteking ook in het tongbeen zat. Kees is dus geëuthanaseerd.

23 juli:
Egeltje Kees is gebracht door familie Bessembinders. De buren hadden een magere, slome egel in de tuin. De egel is Kees genoemd, naar de buurman. Kees (de egel) had een plukje vliegeneitjes in de haargrens en een enorme dikke bult onder zijn kin. Het voelde hard aan en het was niet duidelijk of dit een groot abces was of een tumor met een ontsteking. Bij verdere inspectie had Kees ook vlooien en een ontzettend slecht gebit. Na een badje kwam er pus uit de bult en er kropen kleine maden uit. We hebben hem een pijnstiller gegeven en Natasja is met Kees naar de Spoedkliniek gegaan. De bult bleek een enorm abces, veroorzaakt door het slechte gebit.

22 juli:
Vanmiddag werd Natasja rond 13:30 uur gebeld over een egel die gevonden was in Duivenvoorde in Voorschoten. Volgens de vinders was er bloed te zien aan de egel en zaten er vliegen op het beest. Ze wilden hem graag bij ons brengen en dat leek mij ook een heel goed idee. Op de opvang zag Natasja gelijk dat dit niet goed zat; de egel (Kim, een vrouwtje van 559 gram) was apathisch, broodmager, had bleek tandvlees, was continu opgerold, wemelde van het ongedierte (myasis!), bloedde uit neus en oor en had een dikke rechter voorpoot, geen rechteroog te vinden maar wel een enorme ontsteking op die plek.
De egel kreeg een pijnstiller en is daarop naar Spoedkliniek Delft gebracht waar de egel onder narcose is bekeken en ze ook nog een gebroken linkervoorpoot bleek te hebben. In de rechter voorpoot zat een grote horizontale snee. Het ergste was dat de ontsteking vanuit de rechter oogkas helemaal inwendig was doorgeëtterd naar de neus. De egel was er slecht aan toe en in overleg met de dierenarts is besloten haar te laten inslapen.
Super jammer want dit was een prachtige egel! Ze had een mooi donker stekelkleed en de beharing rond het stekelkleed was wat donkerbruiner dan normaal. Echt prachtig!

21 juli:
Vanochtend is er door dierenambulance DH een egel naar de opvang gebracht.Fleur, vrouwtje, 1145 gram is gisteravond opgehaald aan de Bellefleurhof .Ze lag languit op straat, rolde zich niet op. Bij de dierenambulance heeft ze vannacht wel iets zacht voer gegeten. Fleur ziet er ontzettend mooi uit. Goed gewicht. Mogelijk is zij zwanger  en voelde zij zich door de hitte van gisteren niet goed . Ze is passief.Vanochtend rolde ze zich wel op en ze loopt goed.

20 juli:

Vandaag mocht Frederik terug naar de natuur. Frederik is een erg gestresste egel die heel hard begon te krijsen, elke keer als je te dicht bij hem in de buurt kwam en daarom is hij uitgezet in een prachtige, hele rustige omgeving en wel in het Koninklijk Landgoed de Horsten in Voorschoten/Wassenaar.

Vanaf het moment dat hij de boslucht rook werd hij erg onrustig en krijste af en toe als een mager speenvarkentje. We hebben een mooi plekje voor Frederik gezocht. Hij werd uit zijn transportbak gehaald en op de bosgrond gezet en daar bleef hij zitten. Hij wilde niet voor of achteruit en na lang wachten kwam er enigszins beweging in hem. Hij liep heel langzaam richting een slootje, hing eventjes over de rand van een bruggetje en het zag er zelfs even naar uit dat hij in het water zou springen. Maar nee, hij draaide zich om en gelukkig liep hij door. Ineens kreeg hij de smaak te pakken en liep op zijn dooie gemak keurig netjes rechtdoor over het wandelpad.

We hebben nog even gewacht tot hij uit het zicht was en we wisten dat dit de perfecte plek voor hem is. Met zijn gekrijs zal hij zeker elke vijand die bij hem te dicht in de buurt komt, afschrikken en verjagen.

19 juli:
Twee nieuwe egels vandaag:
1) Sanne: 688 gram. Egel gevonden in Hannie Schaftrode. Ze lag in de tuin. Het is een mooie egel, goed doorvoed, mooi behaard en goed bestekeld. Alleen raar dat ze overdag in de tuin zat. De egel liet zich moeilijk en ook niet helemaal ontrollen, maar we denken toch dat het een vrouwtje is. Ze heeft in ieder geval springerige vlooien, nou ja…. had.

2) Sweety: geschat gewicht 650 gram. Gevonden in de Tiberstroom. De vinders hoorden haar ademhaling. Dat is op zich al geen goed teken. Het arme dier probeerde met zwoegende flanken en open bek wat zuurstof naar binnen te krijgen. Geen redden meer aan. Omdat onze eigen dierenarts al gesloten was, is de egel naar de spoedkliniek gebracht. Daar was de dierenarts het met ons eens dat dit dier niet meer te helpen was en Sweety is geëuthanaseerd.

Frederik’s mest was negatief.  Marja heeft in oude medische checks  over Krokus gelezen dat Krokus een nageltje mist aan zijn rechtervoorpoot.  Dat is bij Frederik ook. Ook gilt Frederik net als Krokus deed als hij denkt dat hij aangeraakt gaat worden. Frederik is dus Krokus.  Maar wat vooral belangrijk is: HIJ MAG WEG!!!   Morgenavond brengen Astrid en Mieke hem naar Meijendel.

18 juli:
DA Den Haag bracht een egeltje.Het egeltje zou met beide achterpootjes slepen en maden hebben. Het ging om een volwassen ,vrij jong vrouwtje. Ze was vermagerd en je zag de vlooien lopen. Daarbij kropen er talrijke maden van bijna 1 cm uit een wond( madenvraat) bij zijn rechterachterpootje. Bij het schoonmaken vond Karin dat pootje bij het voetje erg slap. Het linkerachterpootje had een vreemde, naar buiten gedraaide stand. In beide pootjes zat weinig kracht en zag je spierverlies. Daarbij zaten op beide wreven van de voetjes wondjes tgv het slepen. Karin is er direct mee naar onze dierenarts gegaan. Ze is onder een roesje bekeken en onze dierenarts constateerde een breuk in het bekken. Het beestje is geëuthanaseerd.
Gegevens: Hinky, vrouwtje, vindplaats onbekend, 635 gram.
Noëmy is helaas overleden.

17 juli:
Vanmorgen werd Natasja gebeld door een leerkracht van ZMLK school De Keerkring van de Chaplinstrook, over een egeltje dat in de volle zon onder de glijbaan is gevonden. Hij had ook een soort ‘grote, blauw-grijze gezwellen bij zijn oor”. Het egeltje werd gebracht door 2 juffen en de jongens die hem gevonden hadden: Anmar en Ronny. De egel heet dus Romar.
Romar is een klein mager manneke van 480 gram dat enorm gestresst raakt van aanraken. De teken (de ‘gezwellen’ – die bijna op ontploffing stonden leek het wel) zijn verwijderd , hij kreeg antiteekdruppels en werd door ons in een hok in de ziekenboeg gezet, waarna hij door zijn pootjes zakte en niets meer deed. Toen we hem bijna in een voerbakje met zacht voer neerlegden maakte hij geen aanstalten om te gaan eten. Hoewel hij niet echt uitgedroogd leek hebben we hierop toch besloten hem een infuus te geven. Zijn temperatuur was goed. Na het infuus leek hij wat actiever, hij ging zijn hok verkennen en nadat hij erachter was dat hij echt niet weg kon is hij de slaapzak ingedoken. Toen Natasja wegging had hij nog niet gegeten.
We houden er toch rekening mee dat dit mopje het niet gaat redden…

13 juli:

Via dierenambulance DH een egel binnengekregen. Hij heet Dudley, is dus een mannetje en weegt 649 gram. Dudley is gevonden aan de Kofschipkade. Hij heeft het benauwd en stond te schudden toen hij werd gevonden. Het is al een wat oudere egel en zou meer mogen wegen. Mieke heeft hem wat Convalescence pap gegeven en dat vond hij erg lekker. Hij staat niet meer te schudden maar zijn hoest klinkt gemeen.Voorstel: eerst mestonderzoek doen. Hij zal vast ontwormd moeten worden maar misschien is er meer aan de hand.
Nijn is met een gewicht van 1264 gram door Mieke bij de Noord-Aa uitgezet.

12 juli:
Marja heeft vanavond en egel binnengekregen via dierenambulance Woerden. De egel heet Zonnetje, een mannetje van 433 gram, Zonnetje lag in een park in Nieuwegein. Geen goed teken. Zonnetje heeft wel iets gegeten maar staat ook te schudden.
Mestonderzoek zal aantonen wat de egel onder de leden heeft. Verder heeft hij een warmtematje gekregen en is tegen de vlooien behandeld.
10 juli:
Bunuel is vannacht overleden. Het zag er al niet best uit voor hem.
Olivia, vrouwtje van 1181 gram en Kroontje, man van 919 gram zijn door Mieke uitgezet in het Cronestijnpark in Leiden.
Mr. Pigglesworth is vanochtend naar de dierenarts gebracht.
Deze vond mr. Pigglesworth veel te benauwd. De egel zit gigantisch te pompen. Mr. Pigglesworth heeft ook al van alles aan medicatie gehad dat hij het beter vindt om hem in te laten slapen. Hij zou het in de natuur of een tuin niet eens redden.

9 juli:
Vanochtend is er een egel naar de opvang gebracht door de heer Bos.
Bunuel heet hij en weegt maar 483 gram en is gevonden in een voortuin aan de Bunuelstrook. Bunuel is zwak, uitgedroogd, sterk vermagerd, heeft vliegeneitjes, veel babyteekjes en er kwamen mini maden uit zijn anus.
Geen goed teken maar na een infuus kreeg hij meer kracht dus er is nog hoop.
Bunuel is met behulp van de speciale stofzuiger helemaal schoongemaakt en is op de plek waar de babyteekjes zitten ingesmeerd met Otimectin en in zijn anus is ook wat gedaan tegen de mini maden.
Japie is helaas overleden, hij was toch te ver heen blijkbaar.
8 juli:
Vandaag opgehaald aan de Tijberg (wijk 16) te Zoetermeer: Japie.
Japie is gevonden in het Westerpark. Hij deed niet veel en de vinder dacht in eerste instantie dat hij dood was. Japie is een klein, mager manneke van 450 gram. Hij is ondervoed, tikje onderkoeld en een tikje uitgedroogd. Hij zat vol met grote teken. Toen Marja de teken verwijderde, sputterde hij wat tegen en ging blazen. Er zit dus nog wel vechtlust in het ventje. Maar daarna was hij helemaal uitgeput. Japie heeft een warmtemat, heeft een infuus gekregen en laat zich inmiddels de Recovery goed smaken.
Duimen voor Japie: hij heeft het nodig.
7 juli:
Gisterochtend werd Mieke gebeld door Veronique uit Leidschendam. In haar voortuin liep een egel rond en ze vertrouwde het niet. Op Miekes verzoek heeft ze egel in een doos gedaan en Mieke is er gauw naartoe gereden. De egel kon een vrouwtje zijn dat een nestje heeft en op zoek is naar eten voor zichzelf. Alleen kreeg Mieke de egel met geen mogelijkheid ontrold. Zij heeft hem/haar toch maar meegenomen naar Karin, die kreeg ook de egel niet ontrold.
De egel heeft haar plek teruggekregen, er waren geen uitwendige parasieten te zien. Goed in de stekels. Geen hoest gehoord.
Zij/hij is Honey genoemd. Hij/zij woog 831 gram.
5 juli:

Nico is blij met zijn vrijheid


Ita heeft Nico en Eegie in het Westerpark uitgezet. Eegie kon niet wachten en rende er gelijk vandoor!

Eegie is goed te herkennen aan haar roze neusje

2 juli:
Egeltje Jean was het meer dan zat in de opvang. Zijn mestonderzoek was negatief, dus het was tijd om afscheid te nemen. Jean loopt nu rond in het Westerpark. Zijn gewicht is 615 gram.
1 juli:
Vannacht werd er gebeld voor een egel die de huiskamer was binnen gelopen. De egel rolde zich niet op en maakte een versufte indruk. De egel was al in een krat gezet waar hij niet uit kon. We spraken af dat de egel later op de dag naar de opvang gebracht zou worden. We hebben dus een nieuwe egel: Nathalie uit Pijnacker. Een vrouwtje van 729 gram. Ze mag wat zwaarder zijn. Ze had dunne mest. De egel was nu alert, maar dat kan ook door de adrenaline van de autorit komen. De vinder was zo aardig om ook het krat waar de egel in zat, de voerbakjes en ook nog eens € 15 te doneren. Hartelijk dank hiervoor.

Bedankt Toervereniging Zoetermeer 77

Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei hebben een grote groep enthousiaste fietsers, leden en niet leden, meegedaan aan de Goede Doelentocht georganiseerd door Toervereniging Zoetermeer 77. Het was een hele hete dag maar toch was het enthousiasme en de opkomst groot.

Dit jaar was de opbrengst van deze Goede Doelentocht bestemd voor de Egelopvang. Het bedrag van € 350,00 is bestemd voor de bouw van nieuwe egelhokken. Wij willen iedereen bedanken die zich heeft ingezet voor onze egels.