Bedankt Toervereniging Zoetermeer 77

Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei hebben een grote groep enthousiaste fietsers, leden en niet leden, meegedaan aan de Goede Doelentocht georganiseerd door Toervereniging Zoetermeer 77. Het was een hele hete dag maar toch was het enthousiasme en de opkomst groot.

Dit jaar was de opbrengst van deze Goede Doelentocht bestemd voor de Egelopvang. Het bedrag van € 350,00 is bestemd voor de bouw van nieuwe egelhokken. Wij willen iedereen bedanken die zich heeft ingezet voor onze egels.

We zijn klaar voor het komend schooljaar

Wij zijn klaar voor het komende schooljaar. Met vernieuwd lesmateriaal op zowel de Egelopvang als in de leskisten en uitleenleskisten, kunnen wij de kinderen nog beter kennis laten maken met het leven van de egel. Nieuwe opgezette egels, een volledig ingerichte egeltuin naast de Egelopvang, fotomateriaal van de egels, van zijn vijanden, zijn voedsel en leefomgeving.

Dit alles is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van Fonds 1818 en het Zoetermeerfonds.

Egels in de opvang juni 2017

19 juni:

Kroontje is vandaag naar de dierenarts geweest vanwege zijn scheve bekken .
Dierenarts Inge heeft röntgenfoto’s gemaakt. Er zijn geen (oude) breuken. Er was geen ‘benige’ oorzaak voor het scheve bekken. Een optie is dat er iets met de pezen is. Dat is niet zichtbaar op een röntgenfoto. De dierenarts heeft geadviseerd om een aantal dagen pijnstilling te geven en dan te kijken of het bekken weer recht staat.

Sinds vanavond is Mathilda in tha house! Gevonden in Oosterheem in een snikhete schuur, het is onbekend hoe lang ze er gezeten heeft maar ze was niet uitgedroogd dus waarschijnlijk niet al te lang. Bewoners van het huis dachten eerst dat ze een borsteltje was totdat ze opeens ging bewegen.

Het is een mooi meisje van 672 gram dat iets meer mag wegen. Ze wilde bij de vinders niet oprollen en was dan weer apathisch, dan weer onrustig. De mensen hadden geen kattenbrokjes oid in huis en wisten niet goed wat ze ermee moesten dus heeft Natasja besloten haar toch naar de opvang te laten komen ook om zeker te weten dat er niets met haar aan de hand is. Ze lijkt redelijk gezond verder,wel een dikke vette teek verwijderd.
Temperatuur was goed, ze wilde erg graag eten en het eerste wat ze bij Natasja deed was oprollen dus we denken dat het wel goed komt met dit schatje. Het is een prachtig meisje om te zien! Hopelijk mag ze snel weer de natuur in.
Koos is overleden, hij had een enorme wormbesmetting, het zag er daardoor al niet best voor hem uit.

16 juni:
Vanmiddag heeft Mieke een egel binnen gekregen via Maaike vd Voort (oud vrijwilligster van ons).Haar man zag vanmiddag een egel voor de deur lopen. Maaike heeft de egel snel gepakt en ons gebeld. Egel heet Koos , het is een mannetje, hij weegt 393 gram en komt uit Stompwijk. Koos produceert vieze poep en hij heeft een pruttel. De vlooien en teken zijn aangepakt.Zijn mest zal worden nagekeken want met deze mest zal hij vast ontwormd moet worden.

 

15 juni:

Vanmiddag stond het buurmeisje van Ita voor de deur met een flinke egel in haar handen(met ovenwanten aan).
Ze kwam de egel brengen omdat deze had klem gezeten tussen de schutting en een boom in hun achtertuin, ze lag niet opgerold omdat ze zichzelf had vastgelopen.Ita heeft haar goed bekeken, ze kon goed lopen, was warm, alert, rolde zich goed op
en had verder geen verwondingen. Ze had zelfs geen teken. Het is een wat oudere egel. Omdat ze wat opgezette tepels had, is zij egel weer in de buurt uitgezet, in het geval dat ze misschien toch een nestje heeft. Ze bleef even zitten en besloot toen gericht naar een tuin naast die van Ita’s buren te gaan. Ita heeft uiteraard gewacht met uitzetten tot het donker was, zodat ze in alle rust haar plek terug zou kunnen vinden. Het was een erg lieve egel die ook niet bang was, ze
heeft lekker van de kattenbrokjes zitten eten. Ze is Liesje genoemd.
Gisteravond hebben Marja en Mieke egel Maneschijntje in Delft uitgezet.

14 juni:

Ita en Natasja hebben de volgende egels uitgezet in het Bieslandse Bos in Nootdorp:
Odian, man, 1118gram
Klokje Kling, vrouw, 919gram
Leven, vrouw, 939gram
Maaike,vrouw, 1105gram

Het was mooi om te zien hoe ze na een tijdje een voor een wegliepen door de brandnetels.
Ze zijn uitgezet waar geen honden mogen komen.
13 juni:
Vanochtend werd Ita gebeld door Evi uit Leiderdorp. Ze hadden een egel uit hun vijver gevist, waarschijnlijk heeft hij daar een nacht doorgebracht, arm dier. Het is een mannetje, 1198gr. Leiderdorp, Nijn. De vinders hebben hem gebracht, dochter mocht naam bedenken. Gelukkig was hij warm, alleen wat van slag. Dus geen warmtematje gegeven. Verder gb. I.o.m de dierenarts voor minimaal 10 dagen antibiotica  uitgeschreven, goed in de gaten houden of hij goed eet, alert zijn op bijgeluiden, anders ook extra medicatie erbij
geven. Tot nog toe geen pruttels en rocheltjes.Hij had nogal wat vlooien dus heeft hij ook iets tegen gehad. Ook zat hij onder het kroos, zoveel mgl weggehaald.
Vanavond heeft Mieke 2 egels uitgezet in Hof van Segwaert (dit is een oude perenboomgaard in Segwaert).
Nini, vrouwtje 833 gram en Pikachu, vrouwtje ong. 1000gr (zij komt uit een uitwentuin en is een enorme mopperkont).
Ze kropen daar meteen een villa in en kunnen nu heerlijk van de boomgaard genieten.

12 juni:
Ita werd gebeld door stichting DA Wassenaar. Er was daar een egel bij het hek afgegeven zonder verdere informatie. Volgens de chauffeur viel het mee en kon het dier wel aansterken. Hij vroeg of hij het diertje naar ons kon brengen. Eenmaal op de opvang zag Ita dat het egeltje met zijn hele achterlijf sleepte, ook zat zijn rechter achterpootje dubbelgeklapt , erg naar. Ita is meteen naar de dierenarts gegaan. Het dier was helaas niet meer te redden en is geeuthanaseerd. Mannetje, 888gram, Wassenaar, Loekie.

11 juni:
Vanochtend werd er naar de opvang gebeld door Wil de Moor. Zij heeft via ons 2 egels in haar uitwentuin gekregen. Een van de egels is ontzettend aan het hoesten. Het is Zamzam, een vrouwtje van 737 gram.
Er wordt mestonderzoek gedaan om te kijken wat ze mankeert.

9 juni:
Mieke heeft een egel binnen gekregen met veel sappige teken.

Arm dier, zat naast het fietspad in het Cronestijnpark bij Leiden.
Ruud Buistra fietste daar en zag dit zielige egeltje zitten. Hij heet Kroontje, weegt 499 gram en is een manneke. Kroontje heeft al heerlijk van het kattenvoer staan smikkelen maar toen moesten al die teken eruit. Hij liet het allemaal gelaten toe en ligt nu lekker te dromen van zijn ex-teken.
Lewis en Bordeautje zijn uitgezet in het Westerpark

8 juni:
Vanmiddag 2 egels binnen gekregen en jawel, onder de vliegeneitjes.
Horizon, vrouwtje, 389 gram. Gevonden op de Mendelsohnrode bij school de Horizon.
Horizon lag op de weg in de zon. Ze had vliegeneitjes op haar kop. Deze zijn er met de speciale stofzuiger afgehaald.
Horizon heeft een infuus gehad en iets tegen de vlooien. Ze ligt op een warmtematje omdat ze onderkoeld is. Vanavond kreeg ze nog een infuus en dit heeft haar goed gedaan. Ze werd druk, eet uit zichzelf en kijkt beter uit haar ogen.

mr. of mrs. Pigglesworth. Hij/zij weegt 587 gram. Ze is vanmiddag door vinders naar de dierenkliniek aan de Slootdreef gebracht. Zij hebben de dierenambulance DH gebeld. Deze hebben de egel naar ons gebracht. Mr. of Mrs. Piggelsworth heeft veel vliegeneitjes in de haargrens. Deze zijn allemaal verwijderd. Hij/zij ligt nu bij te komen op een warmtematje want hij/zij voelde koud aan.
Het geslacht is nog onbekend, want de egel houdt zich stijf opgerold.
6 juni:
Jeanette is door de dierenarts onderzocht. Er was niets bijzonders te ontdekken, alleen dat het geen Jeanette is, maar een Jean!

5 juni:
Om 17 uur werd Natasja gebeld door DA Woerden of ze met een beetje spoed een egel mochten komen brengen die had vastgezeten in een put.
Het gaat om een jong dametje die in Nieuwegein in een put was gevallen en daarin vanmiddag bij toeval door kinderen is ontdekt. Ze heet Jeanette en weegt 413 gram. Ze mag echt veel en veel meer wegen! Het is niet bekend hoe lang ze in de put heeft gezeten maar dat het zonder eten en drinken was is wel duidelijk volgens Franciska van de DA Woerden die haar gered heeft.
Ze heeft een infuusje gekregen omdat ze behoorlijk was uitgedroogd.Ze heeft geen vlooien/teken en reageert eigenlijk best goed. Kwam alert over en niet apatisch of gestressed al vond ze 1x ontrollen meer dan genoeg en wenste zij daarna niet meer mee te werken aan wat voor onderzoek dan ook. Hebben daarom haar gebit niet goed kunnen bekijken, alleen de voortandjes en die zagen er goed uit. Ze verliest veel stekels dus alert zijn op schimmel/schurft. Heb haar even wat espree gegeven omdat haar huidje en stekels gortdroog aanvoelden. De Gobi woestijn is er niets bij. Wat een ellende!

4 juni:
Vanavond mag Bobby naar een uitwentuin. Hopelijk krijgt hij daar snel zijn volledige stekelkleed terug.

Sponsoractie mei was een succes!

31 mei:
Dank jullie wel lieve egelliefhebbers!  De 50% actie heeft maar liefst € 698,65 opgeleverd. We kunnen het zelf nauwelijks geloven. Wat een geweldig resultaat. Heel hartelijk dank!

30 mei:
Met de eindstreep in zicht en nog 1 dag te gaan staat de teller vandaag op  € 628,80
29 mei:
De stand van vandaag € 564,15
28 mei:
We zijn bijna aan het eind van de actie en de teller staat vandaag op € 539,15!
25 mei:
Na een dag zonder donaties is er vandaag weer € 70,00 bij gekomen. De teller staat dus vandaag op    € 426,15
Ook deze donateurs hartelijk bedankt, ook namens de egels.
23 mei:
En weer zijn er lieve mensen die onze egels een warm hart toedragen. De stand van vandaag is  € 365,15

22 mei:
De 50% actie heeft tot nu toe € 276,15 opgeleverd. Heel hartelijk dank, lieve egelliefhebbers !!! Als u geld stort, kunnen wij egels blijven verzorgen en deze prachtige dieren weer terugplaatsen in de natuur.
19 mei: De tussenstand van vandaag voor de sponsoractie is tot nu toe: € 151,50 !  Hartelijk dank donateurs.

Helpt u mee?
Voor elke euro die u op onze rekening stort, legt een sponsor er 50% bij. Deze actie loopt t/m 31 mei 2017. Mogen onze egels op u rekenen? Maak dan uw donatie over via de donatieknop o.v.v. 50% actie, of op NL86INGB0005531740 t.n.v. Egelopvang Zoetermeer. Alvast heel hartelijk dank!
Doneert u: 5 euro dan krijgen wij 7,50 ,10 euro wordt 15 euro 20 euro wordt 30 euro enz. tot een maximum van 250 euro.

Egels in de opvang mei 2017

31 mei:
Vanmiddag hebben we samen met de boswachter van het Landgoed Bentwoud, Linda Groeneveld, de volgende egels uitgezet:
Carolina,  Klaas,  Amerigo, Elmo,  Erica, en Maartje.

28 mei:
Egel Lewis is per ongeluk opgesloten in een schuur. Best warm met dit weer. De vindster wist niet hoe lang de egel daar vast had gezeten. Ze vond de egel wat apathisch en ze had een prutteltje. Ze heeft de egel  vanuit Moerkapelle naar ons gebracht. Lewis is een volwassen vrouwtje van 813 gram. Stekels en beharing zien er goed uit. Ze pruttelt inderdaad.  Hat apathische gedrag zal door de warmte komen.
Egeltje Twix kreeg na een korte opleving een terugval. Ze heef dapper haar best gedaan, maar ze was al te verzwakt. Ze is vannacht overleden.
27 mei:
Spikey wordt vanavond door onze dierenarts uitgezet op de Veluwe.
26 mei:
Vandaag hebben wij 4 egels de vrijheid kunnen terug geven in het Balijbos;
Bloempje, uitzetgewicht 843 gram, Cis, uitzetgewicht 824 gram, Dasi,754 gram en Molly 742 gram.

Cis

Als eerste hebben we Bloempje en Cis uitgezet. Bij het neerzetten bleven ze allebei stokstijf zitten. Vrij snel rook Cis de vrijheid en zij zette het op lopen. Ze was vrij snel uit ons gezichtsveld maar we zagen nog wel brandnetels en onkruid heen en weer zwiepen waar zij liep, erg leuk om te zien! Bloempje bleef echter opgerold liggen. Na ons ruim 5 minuten leeg te hebben laten zuigen door muggen hebben we besloten om haar meer het gewas in te zetten. Dit bleek een gouden zet te zijn want Bloempje zette het daarna vrij snel op een snuffelen en lopen.
.
Verderop hebben we Dasi en Molly uitgezet. Tijdens het uitzetten van Bloempje en Cis kroop Dasi bijna dóór het hekje van de kattenmand. Zij rook de vrijheid natuurlijk ook al. Maar toen het haar beurt was besloot ze kennelijk om in de mand te blijven zitten…. Alleen haar snuitje kwam er uit. Dus is ze op de grond gezet. En Molly er naast. Tsja, en daar zaten ze….
Na een minuut of 5 besloot Molly er vandoor te gaan in een behoorlijk tempo . Dasi besloot om 3 minuten laten haar snuit te bewegen en uiteindelijk besloot ook zij er de pas in te zetten, een geheel andere richting op dan Molly.
Dus er scharrelen weer 4 egeltjes in het Balijbos rond. Op onze terugweg naar het pad zagen we Molly nog zitten; ze was lekker aan het graven in de grond.
23 mei:
Het is al weer een tijdje geleden dat een mevrouw een klein egeltje uit haar tuin naar de opvang bracht. Ze woog toen 254 gram en liep tussen de bloempotten te scharrelen. Ze heeft toen de naam Fransje Liszt gekregen. Inmiddels is het een flinke dame van 1013 gram geworden. Ze heeft de winter slapend bij ons doorgebracht, nadat wij haar van heel wat inwendige parasieten af hadden geholpen. Ze is destijds niet voor niets gebracht! Haar mest blijkt na controle nu schoon te zijn en ze mag weer worden uitgezet. De vindster heeft dat vandaag zelf gedaan.
22 mei:
Egel Pimmetje is vanmiddag overleden. We kijken er niet van op want hij had een lelijk abces in zijn oor en achter zijn oor. Hij moest naar de dierenarts,maar dit was helaas niet meer nodig.

21 mei:
Marja heeft vanmiddag een egel opgehaald aan de Paasberg (Meerzicht).
Pimmetje heet hij, weegt 393 gram en is  een mannetje. Pimmetje is gevonden op het voetpad in het Westerpark. Pimmetje is mager, uitgedroogd, heeft schimmel en rechts een vies pus oor. Dit zit zowel inwendig als uitwendig.Hij heeft pijnstilling ,antibiotica en een infuus gekregen.
Er is vandaag nog een egel gebracht. De egel heet Twix, het is een vrouwtje met een gewicht van 460 gram. Twix is door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze komt uit Nieuwegein. Twix heeft van alles.Ze is uitgedroogd, onderkoeld en ze heeft teken en vlooien. Ook zijn er vliegeneitjes aangetroffen.Ze is apathisch en stond te schudden.Ze heeft wat tandsteen. Verder nog een wondje boven haar oor. Dit is waarschijnlijk door een teek gekomen. Oh ja, en volgens de dierenambulance is een van haar voorpootjes niet goed. Ze heeft niet gelopen dus was dit niet te zien.

Fleur wordt uitgezet

Rianne en Marco hebben Fleur uitgezet. Toen ze werd neergezet, bleef ze eerst even zitten. Daarna begon ze heel rustig rond te scharrelen waarbij ze eerst een rondje liep en haar neus elke keer in de grond duwde. Ze kwam uiteindelijk weer bij Marco zijn voeten uit en heeft deze uitgebreid onderzocht met haar bekje. Marco heeft toen maar een paar stappen opzij gedaan. Fleur liep uiteindelijk het kreupelhout/dode boomstammen in. Ze liep er overheen en tussendoor. Marco klom over de stammen heen om te kijken waar ze heen liep en begon ineens te lachen. Ze was weer echt op zijn Fleurs bezig en de boel aan het slopen. Ze was in de grond aan het wroeten en liep uiteindelijk met een groot stuk aarde/hout/iets in haar bek weer het hout in. Ze klom op een boomstam, onder weer een andere boomstam en toen verdween ze uit ons zicht. Rianne en Marco met een lach achterlatend.

20 mei:
Noëmy zit in een uitwentuin, ze heeft het oude nest van Wolk gekraakt, die hiervoor in deze tuin mocht scharrelen. Wat kijkt ze er ondeugend bij hè?

Noëmy

Dit is Jessie, zij verblijft in een uitwentuin en slaapt soms in een vaas.

Jessie

Houdini, Tippel en Mozes zijn vandaag uitgezet in het Buytenpark.
Karolijn heeft Spanga uitgezet in het Westerpark.
19 mei:
Vanavond heeft Ita Pluk uitgezet in het Westerpark aan de andere kant van de
Schapenweide. Ze was zo blij met haar vrijheid, ze liep heerlijk rustig
snuffelend weg.
Noemy en Eegie zitten nu in een heel fijne uitwentuin. Noemy was gelijk actief aan het
scharrelen, Eegie is wat verlegen en zit nog in haar hok.

19 mei:

Vandaag zijn de egelmannetjes Kian, Sylvester en Japie in gezelschap van de egeldames Snoopy en Zita in het Westerpark uitgezet. Onder het toeziend oog van journaliste Marijke van het AD Zoetermeer en de fotograaf Ron kreeg dit vijftal de vrijheid terug in het Westerpark. Avi Rewat van Fonds 1818 ging met zijn zoontje mee om te helpen bij het uitzetten. Als allereerste werden Kian, Sylvester en Snoopy uitgezet. Kian ging direct naar de stapel hout waar hij even bleef zitten. Avi en zijn zoontje mochten Sylvester op de grond zetten. Ook hij ging direct richting houtstapel. Ja en bij deze twee mannetjes moest natuurlijk een vrouwtje (voor de gezelligheid) dus mocht ook Snoopy uit haar transportbakje. Het was toch wel weer wennen zo in de natuur en het duurde even voordat zij alle drie tussen de struiken verdwenen.

Japie en Zita zaten rustig te wachten tot zij aan de beurt waren. Even verderop kregen zij hun vrijheid terug. Eerst Japie en toen Zita. Japie was zo gehecht aan zijn snippers dat Marijke hem even moest helpen om de snippers tussen zijn pootjes weg te halen. Fotograaf Ron wilde heel graag Zita uitzetten. Zita keek nog even achterom en toen waren ook zij en Japie verdwenen tussen de struiken.

18 mei:
Vanavond hebben we de volgende egels in het Hoge Bergsche Bos uitgezet:
Jasper ,Stijn ,Jaimy en Noëlla

Jaimy

Ze gingen er geen van allen heel snel vandoor, maar Noëlla, Jasper en Jaimy begonnen wel goed om zich heen te snuffelen, Noëlla nog het meest. We hebben ze in tweetallen uitgezet een eindje van elkaar vandaan. Toen we later bij Noëlla en Jasper terug gingen om te kijken waren ze allebei weggekropen in een eigen holletje helemaal onzichtbaar- behalve dan voor ons want wij wisten waar we moesten zoeken.
De volgende egels zijn vanavond door Mieke uitgezet:
Sanne, vrouwtje, 853 gram

Sanne wilde er zo graag uit. Zij deed het zelf wel. Bijdehandje.

Regenboog, mannetje, 919 gram.

Deze egels gingen naar de Horsten, Voorschoten.
Sjakie, mannetje, 898 gram gaat terug naar Leiden.
Placido, mannetje, 1140 gram is vanmiddag naar een uitwentuin gebracht.

14 mei:
Vandaag binnen gekomen: Maaike. Het is een vrouwtje van 858 gram. Ze is gevonden door Natascha S en komt uit Nootdorp. Maaike is naar de opvang gebracht omdat ze dunne mest heeft en overgeeft.  Ze verliest stekels en de haargrens bij de kop wijkt een beetje. Alert zijn op huidprobleem. Mestonderzoek afwachten.
Kees is helaas, maar niet geheel onverwacht, overleden.

13 mei:
Robin is met een gewicht van 1203 gr, uitgezet bij de Dobbeplas.
12 mei:
Vanavond bracht Maria een verzwakt egelmannetje dat belaagd werd door eksters en vliegen. Ze trof hem aan in haar tuin. Heel terecht dat ze zich zorgen maakte om dit beestje.Hij is ondervoed, licht uitgedroogd en onderkoeld. Hij had wat babyteekjes boven zijn oogjes en in zijn oortjes, en een paar exemplaren op zijn buik. Ze zijn zoveel mogelijk verwijderd en hij kreeg de nodige behandeling ertegen. Ook wat infuusvloeistof onderhuids gekregen. Bij zijn ribbenboog zit schilfering in de vacht, alert zijn op beginnende schurft. In eerste instantie lag hij op zijn buik, maar hij liep later wat rond in zijn hok. Hij kreeg een warmtematje. Gebit is vuil, maar volledig en scherp! Aansterken en mestonderzoek/ ontworming.
Gegevens: Kees (v.d. Berg, omdat hij gevonden is op de Berglaan)in Meerzicht ) een mannetje van 538 gram, hij mag zeker 2 ons aankomen.

HarryPepernootjeJoepieJan en Bo, zijn uitgezet in de Reeuwijkse Hout
Alle vijf liepen heerlijk op hun gemakje meteen het kreupelhout in.Alya, en Justin zijn uitgezet door Selene, op de Veluwe.

11 mei:
Tosca is met een gewicht van 916 gram uitgezet door zijn vinders.

7 mei:
Matti is vanochtend door zijn vinders opgehaald om weer in Katwijk weer uitgezet te worden.

6 mei:
Vanavond binnengekomen Leo. Een graatmager maar mooi mannetje. Schudt heel erg met zijn lijfje en vooral kopje, valt om, maar heeft wel trek. Hij weegt 478 gram. Leo is gevonden in Oud Verlaat.
Steinway mag vandaag ook weer buiten spelen. Hij wordt door Shirley uitgezet.

5 mei:

Vandaag is het Bevrijdingsdag en natuurlijk kunnen we dat niet ongemerkt​ voorbij laten gaan! Fabiola werd in februari in Leidschendam gevonden door Fabio, die gelukkig al veel weet over egels. Na een korte winterslaap en een behandeling voor een vervelende darmparasiet kon Fabio haar vandaag weer vrijlaten. Na een kleine aarzeling liep ze recht op een mooie boomstronk af. Ze is uitgezet in de Duivenvoordse en Veenzijdse Polder. (Dit is een prachtig stuk bos tussen Leidschendam en Voorschoten in.)  Het komt goed met deze dame!

Ook op  5 mei hebben Valentino en Fietje hun vrijheid teruggekregen en zijn uitgezet in het Balijbos in Zoetermeer. Valentino had er duidelijk geen zin in en bleef halsstarrig opgerold liggen. Fietje rook wat aan Valentino en duwde met haar neusje tegen zijn stekels. Fietje vond al die geurtjes op de bosgrond erg lekker, draaide zich uiteindelijk maar om en ging op zoek naar iets lekkers te eten. Heel langzaam rolde Valentino zich toch een beetje uit en wilde toch wel zien wie er zo tegen zijn stekels duwde. Dus misschien komen er over een tijdje hele kleine Valentinootjes en Fietjes?

Vanavond hebben Natascha en Mieke 4 egels uitgezet in het Bieslandse Bos :
Mr Indy een mannetje van 1240 gram, Muffin een vrouwtje van 1053 gram, Keetje, vrouw, 751 gram, Desti een dame van 805 gram.
Ze werden op een mooie plek uitgezet. Keetje ging er als eerste vandoor.

Vanochtend gebracht: Marsepeintje. Ze is terug uit een uitwenverblijf. Ze lag op haar zij en heeft een hoorbare ademhaling. De egel weegt 476 gram en wou zich niet ontrollen. Ze ligt nu op een warmtemat. Na een paar uur op een warmtemat ontrolde de egel. Ze had op haar gezwollen rechter achterpoot een enorme wond en ze zat vol met pakketten vliegeneitjes. Deze egel is vorig jaar binnen gekomen met een wond op haar voetzooltje, die maar niet dicht ging. Mieke heeft haar met eindeloos geduld verzorgd en is ook diverse keren met haar naar de dierenarts gegaan. Uiteindelijk was het advies om haar in een uitwenverblijf te plaatsen om te kijken of ze zich kan handhaven. Helaas bleek dat niet het geval.
Marja is met Marsepeintje opnieuw naar de dierenarts gegaan. Gezien de omstandigheden was er geen andere optie dan euthanasie. Marsepeintje is niet meer….
3 mei:

Vanavond zijnTinkerbell, Juul en Cody in het Bentwoud uitgezet.

2 mei:
Vanavond heeft de dierenambulance DH een egel gebracht, een mannetje van 866 gram.
Gevonden in Pijnacker aan de Elzenlaan. Hij heet Hennie. Hennie is erg zwak, apathisch, heeft diep liggende ogen, uitgedroogd en heeft schimmel op zijn hoofdje. Buikje ziet er goed uit. Hij ligt nu in de warmte unit en kan zelf kiezen warm of koud.
Hij heeft een infuusje 10% gekregen en een druppeltje tegen de vlooien. Brokjes en zachtvoer staan in zijn hokje. Indien zijn gezondheid het toestaat morgen beginnen met anti-schimmelbadjes en mest bewaren.

1 mei:

Vanavond is Gijsberta met een gewicht van 821 gram uitgezet in het Bentwoud.
Helaas lag Hennie vanmorgen overleden in zijn slaapzak. Hij lag er rustig bij.