Egels in de opvang augustus 2017

 

15 augustus:
Dierenambulance Woerden bracht vandaag moeder Wanda met 4 baby’s. Het nestje is gevonden tijdens sloopwerkzaamheden. Vindplaats: Woerden. De baby’s heten: Whoopy, Worstje, Wokkel en Wurm.

14 augustus:

Sanne is uitgezet in het prachtige park Meijendel. Nadat er voor haar een mooie plek was gevonden mocht ze uit haar transportbak. Ze bleef eerst even plat op haar buik op de grond liggen en keek rustig om haar heen. Het duurde even voordat ze in beweging kwam. Maar toen er een aantal hele kleine kikkertjes voor haar neus heen en weer sprongen, vond ze die dan toch heel interessant. Langzaam begon ze te lopen en verdween tussen de struiken op kikkerjacht.

Het gaat je goed Sanne
Egeltje Ross is vannacht overleden, het arme ventje was al te verzwakt.

13 augustus:
Vanavond heeft Marja een egeltje opgehaald in Voorburg. Het is een mager en zwak mannetje van 375 gram. Hij heeft luchtwegproblemen. Je ‘voelt’ hem ademen. Bij het linkerachterpootje zitten plukjes vliegeneitjes in de haargrens. Hij heeft diverse vlooien en teekjes. De buik is kaal en hij heeft een wondje op zijn borst. Hij heeft schurft. Hij heet Ross.
12 augustus:

Marja heeft vanmiddag onze eerste weeskind binnengekregen. Het egeltje liep alleen op de weg in Bergschenhoek. Gelukkig is hij opgemerkt en naar de opvang gebracht.Hij heet Boyd, is een mannetje en weegt 126 gram.

Misschien worden er nog broertjes en zusjes gevonden. De vindster houdt het in de gaten.

Vanochtend kreeg Marja een melding over baby egels die open en bloot in de tuin lagen. De moeder was een half uur geleden nog gezien. Maar de kleintjes bewogen niet en ze lagen onbeschermd in de regen.
Daar aangekomen zag Marja dat de kleintjes dood waren. Onder een opblaasbaar zwembadje vond zij een nest met daarin een volwassen egel. Omdat het dier pruttelde, is hij meegenomen. (en de dode kleintjes ook).

Eenmaal in de opvang bleek de volwassen egel een mannetje.
Wat er gebeurd is: we weten het niet, mogelijk heeft hij heeft willen paren met het vrouwtje en is zij gevlucht .Het mannetje zou de jongen gedood en uit het hok gesleept kunnen hebben, maar dat zijn alleen maar speculaties.
Het mannetje weegt 1046 gram. Heeft wat teekjes en een pruttel bij de ademhaling. Ziet er verder goed uit. Naam: Conan. Vindplaats: Pijnacker (Floralaan)

Marja had Conan net geïnstalleerd, toen ze zag dat de krant wel heel toepasselijk was.

11 augustus:
Vanochtend is er een egel naar de opvang gebracht. Deze egel lag al een aantal dagen langs het fietspad aan de Florazoom. De egel zat onder de teken. Mieke heeft er wel een stuk of 10 afgehaald. De egel was zwak, hij had een beetje bloed aan en in zijn bek Dit was vers bloed. Waarschijnlijk een aanrijding gehad?!?Hij heeft het helaas niet gered.
Na een infuusje en pijnstilling ging het steeds slechter met de egel.
Gegevens:Naam: Rocky Gewicht: 612 gram Geslacht: onbekend.

10 augustus:
Het was vandaag druk met de telefoon. Veel info moeten geven maar ook een hele zielige egel opgehaald in Leiderdorp.
De vinder vertelde dat de egel naar adem lag te happen. Dit was niet gelogen. Arm dier. De vliegen hadden haar erg te grazen genomen. Er zat niets anders op dan direct naar de dierenarts door te rijden om de egel te laten euthanaseren.
Naam egel: Ballerina Gewicht: onbekend Geslacht: vrouw

9 augustus:

Vanochtend hebben Rene en Mieke een nestje egels opgehaald in Pijnacker. Moeder egel was al eerder door de bewoner van dit adres uit de tuin gestuurd. De egel had hier geen boodschap aan en heeft onder een plastic zeil haar nestje gemaakt. Ze had allemaal gras en stukken plant verzameld en daar 4 baby’s gekregen. De tuineigenaar wilde echter koste wat kost de egels van zijn terrein hebben.
T-mobile heeft ons niet alleen een telefoonabonnement kado gedaan, maar 2 medewerkers hebben vandaag ook meegeholpen met de verzorging van de egels. Laat er nu vandaag ook dit nestje egels binnen zijn gekomen. Uiteraard is dit het T-Mobile-nestje en mochten de T-Mobile medewerkers namen verzinnen.
Talina (is de moeder, nog niet gewogen), kinderen: Toby en Tara (vrouwtje), Topz en Taco (mannetje). Zover we het konden zien. De baby’s waren maar 2 dagen oud maar zagen er allemaal goed uit.
Gevonden in Berkel Rodenrijs langs de kant van de weg: Berkje. Geslacht onbekend (niet op gelet). Geschat gewicht: 600 gram. De vinders hadden ook gemeld dat de egel stonk. Dat was niks teveel gezegd: er kwam een vieze lucht van ontstoken wond van het arme dier af. Er zat wat bloed aan de kop en toen ik de egel omdraaide, zag Marja heel veel en ook grote maden in allerlei gaten achter zijn voorpoot en achter zijn oor te voorschijn kruipen en ook weer verdwijnen. Jakkes!   Marja kon gelukkig direct bij de dierenarts terecht. Helaas was het arme dier al zo ver aangetast dat hulp niet meer mocht baten. Berkje is geëuthanaseerd.

7 augustus:
Vanmiddag om half 2 werd Natasja gebeld door een mevrouw uit Voorschoten, die al 2 dagen een egel overdag rond haar huis en in de buurt had zien scharrelen. Ze werd gewaarschuwd door 3 kinderen die zagen dat de egel door een kat werd belaagd en ze heeft de egel binnengehaald . Natasja heeft de egel opgehaald.
Het was een klein mager mannetje van 604 gram , hij is Opi genoemd. Helaas zag Natasja gelijk dat er iets niet in orde was, dus is Opi snel  naar onze dierenarts Frank gebracht. Opi had het enorm benauwd! Hij kon zich amper oprollen, was onrustig, kermde, kreunde en had continu zijn bekje open om lucht te krijgen. Hij had de hele tijd belletjes rond zijn neusje en bekje. Frank heeft besloten om hem in te laten slapen.
Zijn vindster is op de hoogte gesteld, zij was erg met hem begaan.

5 augustus:
Vandaag is door DA Woerden een egel gebracht. Het is een vrouwtje, Edwina genaamd, ze weegt 1047 gram. Ze heeft 2 opgezette tepels, mogelijk is ze zwanger, of ze had een nestje. Opnamereden is onbekend.
3 augustus:
Arme dappere Jippie heeft de strijd verloren.
1 augustus:
Vandaag zijn er 3 egels binnengekomen.
Mevrouw de Groot, via Dierenambulance Den Haag, gevonden in Leidschendam. Het is een erg mager vrouwtje van 612 gram. Ze had veel vlooien en enkele vliegeneitjes.Tevens een kaal kopje, schurft en naar bleek, ook maden in verschillende ontwikkelstadia in haar rechteroortje. Helaas heeft ze het niet gered.
Jippie, gebracht door de DA Woerden. Gevonden in Woerden. Het is een heel zwak mannetje van 491 gram, erg mager en met een enorm pakket vliegeneitjes. Er zaten kleine maden bij zijn achterpootje. Het linkervoetje was kapot , een teentje bungelde er een beetje bij. Vandaag heeft de dierenarts 2 teentjes geamputeerd.
Egelina, gevonden in Palenstein. .Dit is een weldoorvoede egeldame,van 1140 gram. Gevonden op een parkeerterrein ,ze heeft een duidelijk hoorbare pruttel à la koffiezetapparaat.Ze kan zwanger zijn.

Reacties zijn gesloten.