Egels in de opvang oktober 2017

14 oktober:
Egel Willie was helaas al te zwak. Hij is overleden.

 13 oktober:
Kriel (onze egeltelefoon) had er weer zin in vandaag!
Vier nieuwe patientjes:
Skunky, een vrouwtje van 297 gram, en het meest stinkende egeltje ooit, gevonden in Zoetermeer Dunantstraat. Rolde niet op en liep niet weg is vannacht al opgevangen, voorzien van appel en gekookt eitje want dat had de vindster op de site gezien:).Vanmorgen naar de opvang gehaald.
Goofy, een mannetje van 274 gram, lag in de regen en ook hij verroerde zich niet, eveneens de nacht doorgebracht bij de vindster en voorzien van eten. Vanmorgen naar de opvang gebracht.
Kombino, liep bij kinderdagverblijf Kombino rondjes over het plein. Een mager volwassen mannetje van 697 gram, zou wel 250 gram meer mogen wegen. Had teken op zijn kop en achter zijn oren, onderkoeld en lijkt schimmelig, en heeft een snotneus. Ligt op een warmtematje en antibiotica is direct ingezet.
Willie, Gevonden door Dirk de knecht uit Zevenhuizen, rolde niet op en wilde niet eten. Is door de dochter van mijnheer naar ons gebracht. Het is een mager slap mannetje van 186 gram maar zou rond de 350 gram moeten wegen. Vliegeneitjes rond zijn kontje en koud.
Vanmorgen is Milan met een gewicht van 737 gram naar een gesloten tuin
gegaan. En helaas weer een egeltje overleden, Laura, we vonden haar vanmorgen
dood in haar hok. Ook Bella en Kyra hebben het niet gered.

12 oktober:
Vandaag is Wokkel naar een gesloten tuin verhuisd. Hij weegt 594 gram.
11 oktober:
Vanochtend is binnengebracht, door mevrouw van Eesteren en haar dochter, een jong egeltje van 177 gram. Het diertje was onderkoeld, uitgedroogd en ondervoed. Gelukkig geen vliegeneitjes of maden. Wel was hij wat apathisch. Na een infuusje
en warmtematje ging het iets beter, en heeft hij zelfs iets gegeten. Rosco, 177gram, mannetje, Pijnacker
Vanavond zijn de volgende egels terug naar de natuur gegaan: Suzy Q , AnoukSjonnie en Pilar 
10 oktober:
Vandaag is er een egeltje binnen gebracht uit Zoeterwoude. Het is een vrouwtje van 180 gram. Steenkoud en veel vliegeneitjes en kleine maden, vnl boven beide oogjes. Voorhoofd kaalgevreten.En ze rochelt. Prognose is dus niet geweldig. Ze heet Zoetje.
Bente, het egeltje dat vanmorgen is gebracht uit Benthuizen, is overleden.
Vanochtend is er een egeltje uit Benthuizen naar de opvang gebracht: Bente. Het is een uitgemergeld mannetje van 190 gram. Gezien zijn lengte zou hij eerder 400 gram moeten wegen.  Hij was ijskoud. De huid in oksels is kaal en in de liesjes rood en aangevreten door maden. We hebben hem schoongemaakt en vocht en pijnstilling toegediend, maar de prognose is niet best.
Vanavond zijn de jongen van het O-nest door Mieke naar een gesloten tuin gebracht.Gewichten:Olijfje, vrouw, 699 gram Oda, vrouw, 621 gram Olli, man, 546 gram Okke, man, 552 gram.
9 oktober:
Opnieuw een drukke dag!
Bobby Christina, een egeltje dat Marja vanmorgen heeft opgehaald in de natuurtuin. Zat onder de vliegeneitjes en maden. Heeft het helaas niet gehaald.
Laura, via DA Woerden binnengekregen, was gisteren al over gebeld. Zwakke dame die het bij vlagen wat benauwd heeft. Heeft een antibioticum gekregen, krijgt zo nog een infuus en ligt op warmtemat. Zielig hoopje egel, duimen dat ze t redt!
Cliffie, klein meisje van 354 gram dat door Natasja is opgehaald in het Binnenpark. Was overdag in de regen op een voetpad van een hondenuitlaatplek gaan zitten en deed niks meer. Zit onder de schimmel en w.s. ook schurft want heeft enorme inkapselingen. Kreeg eerst een infuus en medicatie tegen de schimmel en schurft. Ook dit gevalletje hopeloos ligt op een warmtemat. Mest ziet er NIET uit: zwart, drab, korrels, slijm…
Na t infuus ging t wel wat beter met haar.
Vanmiddag is Shania naar dierenarts Frank  geweest. Hij zag het zwaar in maar heeft in haar neus gekeken en haar snot onder de microscoop onderzocht om te zien of er een schimmelinfectie was. Als dat het geval was geweest dan had ze een kans maar met een ontsteking die zich alleen uitbreidt niet. Er was geen schimmel dus heeft hij geconcludeerd dat het uitzichtloos was en haar meteen geëuthanaseerd.

8 oktober:
Druk dagje vandaag.
Egeltje Ginny lag vanochtend dood in haar hok.
Nieuwe egels:
Jaws. Een familie had een klein egeltje gevonden in Zoeterwoude Rijndijk. De moeder is doodgereden. Het was een manneke van 186 gram die vastbesloten was om een hap uit Marja te nemen. Gelukkig kwam hij niet door de handschoenen heen, maar hij hield stevig beet. Vanwege die stevige beet is hij Jaws genoemd. De achterpootjes waren wat kaal en de huid rond het plassertje was geel. Mogelijk een beginnend schurftklantje.
Nobby. Gebracht door vogelasiel Oegstgeest. Mannetje van 530 gram. Heeft schurft en is erg mager. Afkomstig uit Noordwijkerhout.
Willemien. Gebracht door vogelasiel Oegstgeest. Vrouwtje van 757 gram. Gevonden in Warmond. Volgens de vindster is de egel aangereden. De rechtervoor- en achterpoot staan inderdaad vreemd, maar de egel kan ze wel intrekken Willemien gaat naar de dierenarts.
Dicky. Gebracht door vogelasiel Oegstgeest. Vrouwtje van 183 gram. Onderkoeld, maar verder geen afwijkingen gevonden.
Bikkel. Gebracht door dierenambulance Den Haag. Mannetje van 333 gram. Gevonden aan de Toverberg (Meerzicht) in Zoetermeer. De honden van de vindster hebben de egel waarschijnlijk een paar keer opgepakt. Er zat bloed op diverse plaatsen op de stekels, maar de egel was niet gewond.

7 oktober:
Het tweede fruitnetslachtoffer van vandaag: Nettie. Ze is gebracht door Dierenambulance Den Haag. Nettie is een klein egelmeisje van 146 gram. Ze is gevonden in Oosterheem (Rijsoortstraat). Ze zat daar vast in een net. Het net heeft het kleintje lelijke striemen en zwellingen bezorgd. Ze had ook vlooien en in en op haar oortjes zaten kleine teekjes. Verder is ze vooral moe en modderig. Haar buikje en kontje zijn rood en de beharing is erg dun. Misschien door het net, misschien heeft ze schurft onder de leden. We houden haar goed in de gaten. Voorlopig is ze zo getraumatiseerd dat ze nog niet wil eten
Vanochtend is er een egeltje naar de opvang gebracht. Hij was verstrikt geweest in een fruitnet. Vinders hadden hem los geknipt, maar om zijn kop, oor en voorpootjes zat nog een stuk net. Op de striemen waar het net had gezeten, zaten ook vliegeneitjes. Slotje had ook diverse teken. Hij is kampioen oprollen, dus het viel nog niet mee om hem schoon te krijgen.  Slotje is een mannetje, hij weegt 384 gram maar hoort een stuk zwaarder te zijn. Hij is gevonden in Rokkeveen.

6 oktober:
Er zijn weer een aantal nieuwe egeltjes.
Ginny, vrouwtje, 293 gram: Gevonden in Bleiswijk, werd door kauwtjes lastig gevallen. Tikje kaal bij de keel, mogelijk beginnende schurft, bloed in de mest en onderkoeld.Haar mest is al nagekeken. Longwormen, haarwormeieren, zuigwormeitjes en cocciden!!!!
Speedy, mannetje, 233 gram: Gevonden aan de Andoornvaart in Seghwaert, werd door een boskat als bal aangezien en die heeft er dus mee gespeeld.Geen zichtbare verwondingen, heeft wel schurft.
Roos, vrouwtje, 223 gram: Gevonden in Oosterheem, geen vliegeneitjes en andere narigheden.
Verder heeft Leida, die het niet gered .Ze is vanmiddag overleden.
Timmy gaat met een gewicht van 504 gr. naar een uitwentuin, hij was er erg aan toe, vond het hok waarin hij verbleef veel te klein. Jasmijn is overleden.

5 oktober:
Bolke (1180 gram) is naar een uitwentuin gegaan. Nu duimen dat hij dit leuk vindt.
Vanmiddag binnengekomen:
Bella, 138 gram vrouwtje. Bella liep op de drukke Parkdreef te scharrelen. Bella is erg mager, uitgedroogd. Gelukkig geen vliegeneitjes. Ze heeft een infuus gehad en zat daarna languit van haar mousse te eten.

4 oktober:
Vandaag zijn er drie egeltjes binnengekomen.
DA Den Haag kwam Appie brengen.
Een heel mager, onderkoeld mannetje. Appie is een jong egeltje van 269 gram,  gevonden op het Lansingerpad in Zoetermeer. Hij zat onder de vliegeneitjes. Ook had hij wat maden die net uitkwamen bij zijn staartje. De vliegeneitjes en maden heeft Ita samen met haar zoon verwijderd. Het is een erg zwak egeltje dus we hopen dat hij het redt.
Vogelopvang Oegstgeest kwam ‘s avonds nog twee egeltjes brengen.
Beertje, een ienie-mini egeltje van 84 gram, uit Oegstgeest, veel te klein om alleen op pad te gaan. Hij zou volgens de vinders slepen met zijn achterpootje, gelukkig bleek dit mee te vallen.
Het tweede egeltje, Kyra, is een jong vrouwtje van 224 gram. Ze moet veel zwaarder wegen volgens haar grootte. Ze liep overdag rond te scharrelen in Oegstgeest. Ze was wat onderkoeld en ook ondervoed. Verder had ze twee teken in haar oor.
3 oktober:
Vandaag nieuw binnen: Anjer. Het geslacht is nog niet zeker, dus het kan ook nog Banjer worden 🙂 Het egeltje weegt 170 gram en is gevonden in de Anjeliertuin in Seghwaert. Anjer had vliegeneitjes op beide oren en is onderkoeld.
Kastanje, Tassie en Happy zijn vandaag door Mike naar een uitwentuin gebracht.

2 oktober:
Yen heeft Ratatouille en Gompie uitgezet in het bos tussen Pijnacker-Nootdorp en Delfgauw.
Vanavond hebben Natasja en haar zus 3 egels de vrijheid gegeven:
Horizon 998 gram, Bon Jovi 614 gram,Jeroen 631 gram
Ze zijn uitgezet in Duivenvoordse- en Veenzijdse Polder Leidschendam
Alle drie waren ze een beetje voorzichtig maar uiteindelijk liepen ze wel weg.

Natasja werd gebeld door Dierenambulance Den Haag, die had een egel met wond op de rug en daarin vliegeneitjes en maden. Die heeft Natasja direct doorgestuurd naar de dierenarts, die heeft dit naamloze diertje geëuthanaseerd.
Ondertussen belde DA Wassenaar dat er op een groot boerenbedrijf aldaar 2 moederloze jonkies gevonden zijn. ‘Ik heb er geen verstand van maar ze zijn nogal klein’ aldus de chauffeur. Even later stond hij glunderend bij Natasja op de stoep. Als een kind zo blij want ‘het zijn er 4!’
Hij was dus vertrokken met de 2 jonkies toen de boer hem opnieuw belde voor nummer 3. Samen met de boer is de vrijwilliger toen op zoek gegaan naar mams. Niet gevonden maar nog wel een humpie in het veld aangetroffen.
Ondertussen was het al 17 uur -BORRELTIJD- toen Natasja het hele spul binnen en gewogen en bekeken en overlegd had met diverse collega’s dus zijn ze genoemd naar drankjes: Rosé, meisje 94 gram, Jillz meisje 115 gram,Champagne meisje 124 gram, Bokkie (aka Bokma/Bokbier)jochie 123 gram Gevonden op boerenerf in Wassenaar
Gwendolynn is vannacht overleden.Gisteravond heeft Mieke nogmaals mini maden geplukt.Het is trouwens een mannetje ipv een vrouwtje.
Romina blijft ondanks alle zorg een zielig hoopje, zij is daarom naar de dierenarts gebracht. Frank is van mening dat zij door het opgesloten zitten mogelijk depressief is, dat hebben we al vaker meegemaakt. Daarom mag Romina in de uitwentuin van de arts op krachten komen, daar wordt ze ook heel goed in de gaten gehouden.
1 oktober:
vandaag nieuwe binnen:
Snuitje: een mooi manneke van 332 gram. Gevonden in Rokkeveen.
Gwendolynn: een sterk verzwakt meiske van 139 gram. Gevonden in Leiden. Ze had vliegeneitjes.
Jinx: een klein poppetje van 113 gram. Gevonden in Nieuwerkerk ad IJssel. Ook zij had vliegeneitjes.Overleden:
Stip en Stef, de kleintjes van Stephanie, zijn vandaag overleden. Ze waren al te zwak.
Flensje, een egeltje uit het F-nest dat donderdag retour gekomen was uit een tuin, is vandaag overleden. Hij had bloederige mest.

Reacties zijn gesloten.