Dagblad Trouw van 16 juli 2019: Zo maak je een Egelsnelweg

https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/het-gaat-uiterst-beroerd-met-de-egel-zo-kunnen-we-hem-helpen~b937c9d6/


Doneren voor buitenverblijven

Vanaf vandaag staat er weer een nieuw project bij Stichting DierenDonatie voor drie nieuwe buitenverblijven voor de egels. Deze nieuwe buitenverblijven komen in de tuin naast de Egelopvang te staan. Zie onderstaande link.

/https://dierendonatie.nl/project/buitenverblijven-voor-de-egels-die-extra-zorg-nodig-hebben-bij-stichting-egelopvang-zoetermeer/

 


Geef egels water en voer

Maar geef ze geen koeienmelk! Daar gaan  egels aan dood.

In deze warme dagen hebben egels (en veel andere dieren) veel dorst maar ook veel honger. Er zijn weinig wormen, slakken en overige insecten te vinden als het zo heet en droog is. Zet een ondiepe schaal met water in de tuin en een bakje met kattenvoer. Als dat wordt opgegeten door buurtkatten kunt u er een beetje appelmoes doorheen roeren. De meeste katten blijven er dan van af en de egels vinden het heerlijk.


Lieve klanten van AH Rokkeveen, mogen onze egeltjes een beroep op u doen? Van 15 juli t/m 11 augustus kunt u uw statiegeldbonnetjes inleveren voor de Egelopvang. We krijgen volop uitgemergelde egels binnen die intensieve zorg nodig hebben. Helpt u deze egels met uw statiegeldbonnetje. Kleine moeite, groot gebaar.


Vrijwilliger bij de egelopvang

Wil je meer weten kom dan naar een van de inloopochtenden op

maandag 8 juli en

maandag 29 juli

tussen 9.30 en 10.30

dan zijn we aan het werk en kan je zien wat het inhoudt.

 Weet je nu al dat je dit wilt, stuur dan een mail naar:

 info@egelopvang.nl


Met één extra klikje

kunt u veel doen voor de Egelopvang. Wanneer u toch via Internet koopt dan graag via Sponsorklik. Wanneer u op de button hiernaast klikt komt u op een site waar meer dan 400 winkels staan vermeld. Denk aan Bol.com, Zalando, HEMA, Fonq.nl etc., maar ook aan Thuisbezorgd voor de pizza’s die u bestelt.

Van elke aankoop die u via Sponsorklik doet doet ontvangt de Egelopvang een bepaald percentage van het aankoopbedrag. Goed voor de egeltjes!