Nieuwe shirts van Ultimate!

We zijn heel blij met onze nieuwe shirts. Ze zijn gratis geborduurd met ons logo door Ultimate. Wat zullen we er allemaal netjes uitzien op de Open Dag a.s. zondag!


Open Dag Egelopvang

Knuffeldokter, springkussen en véél egels: open dag Egelopvang Zoetermeer

Op zondag 23 september is iedereen vanaf 13.00 uur welkom op de open dag van de Zoetermeerse Egelopvang. Bezoekers kunnen dan met eigen ogen zien hoe de egels, die tijdens de recente hittegolf binnenkwamen, aan het aansterken zijn. Maar ook op het buitenterrein wordt flink uitgepakt. Zo is er een springkussen, een heuse speelgoeddierendokter en worden er allerlei lekkernijen verkocht.

Binnenin de opvang moeten presentaties en een informatiestand bezoekers een goede indruk geven van wat Egelopvang Zoetermeer precies doet. Elke egel heeft een eigen verhaal. Zo is Johanna na een gemene hondenbeet eindelijk van haar beugeltje verlost en groeien de weesjes Abel, Adam en Albert inmiddels als kool. De vrijwilligers vertellen er graag over en laten een paar egels zien die al wat lekkerder in hun vel zitten.

Voor kinderen worden er tal van activiteiten georganiseerd. Ze kunnen hun knuffel laten onderzoeken door de speelgoeddierendokter. Na een vitaminepilletje, prikje of verband kan de pluche vriend er weer járen tegenaan. Geen dierenknuffel? Geen probleem! Ook knuffel Minions en Doras worden natuurlijk vakkundig opgelapt. Daarnaast is er onder meer professionele schmink, stoepkrijten, ringen gooien, zijn er echte fretten te zien, en kunnen er egelknutsels worden gemaakt. En liefhebbers van spanning en sensatie opgelet: het springkussen staat klaar, in de loterij zijn mooie prijzen te winnen en er wordt een puzzeltocht in de egeltuin georganiseerd.

De open dag van Egelopvang Zoetermeer duurt van 13.00 uur tot 16.00 uur en vindt plaats op Spectrumsingel 50 in de Zoetermeerse buurt Rokkeveen. Er is een parkeerterrein aanwezig. Als dat vol is, is parkeren in de buurt mogelijk.


Met één extra klikje

kunt u veel doen voor de Egelopvang. Wanneer u toch via Internet koopt dan graag via Sponsorklik. Wanneer u op de button hiernaast klikt komt u op een site waar meer dan 400 winkels staan vermeld. Denk aan Bol.com, Zalando, HEMA, Fonq.nl etc., maar ook aan Thuisbezorgd voor de pizza’s die u bestelt.

Van elke aankoop die u via Sponsorklik doet doet ontvangt de Egelopvang een bepaald percentage van het aankoopbedrag. Goed voor de egeltjes!


Opbrengst Jaarlijkse Collecte

Afgelopen week hebben we de jaarlijkse collecte voor de Stichting Egelopvang gehouden. De opbrengst hiervan is € 602,55. Iedereen die heeft gedoneerd: hartelijk dank. Met dit bedrag kunnen we weer heel veel egels van voer, medicijnen etc. voorzien.


Help onze collega’s

Egelbescherming/Eekhoornopvang Nederland houdt op 15 september open huis. Door de droogte heeft de opvang het razend druk.Vrijwilligers en geld zijn dan ook meer dan welkom. Steun de opvang en koop uw toegangskaart in de voorverkoop op www.toekomstvoordieren.nl