Honger!!!

Door de aanhoudende droogte komen veel dieren in grote problemen. Egels hebben zowel dorst als honger, omdat prooidieren zoals slakken en wormen wegkruipen. Op hun wanhopige zoektocht naar water verdrinken ze in sloten en vijvers waar ze niet uit kunnen of ze worden overreden. Ook zijn er veel zogende moeder-egels. We doen hier nogmaals een beroep op iedereen om een schaal water voor ze neer te zetten en als het kan ook wat kattenbrokjes of pinda’s.

Hier ziet u een filmpje van een egel die uit pure wanhoop een gewonde duif aanvalt en dat nog wel op klaarlichte dag. Overigens is de duif goed later opgevangen en verzorgd.

Donatie microscoop aan de Egelopvang

Overhandiging van de microscoop door Stefan Schot namens de Polikliniek aan Mieke van de dIerenopvang

Met de donatie van een Olympus Microscoop helpt Polikliniek de Blaak de Egelopvang Zoetermeer om mestonderzoek te doen bij nieuw binnengebrachte egels. Met dit mestonderzoek kan een diagnose gesteld worden van de ziekte van de egel en de eventuele behandeling. Bij Polikliniek de Blaak zetten wij ons al bijna 30 jaar in voor de gezondheid van onze patiƫnten en wij vinden het bijzonder leuk dat wij nu ook een kleine bijdrage kunnen doen aan de gezondheid van de egels in Nederland.


Egels hebben te lijden van droogte

https://www.telegraaf.nl/video/2232324/spitsuur-bij-egelopvang-door-extreme-hitte

Klik op bovenstaande link om te zien hoe onze vrijwilligster Paula Baak uitlegt hoe mensen egels kunnen helpen in deze droge periode.