ALARM!

We krijgen veel telefoontjes over (bijna) verdronken egels in vijvers, zwembadjes, sloten. Dieren nemen in deze droge tijden heel veel risico om aan water en voedsel te komen. U kunt twee dingen doen:

Zorg alstublieft dat dieren die in uw vijver, zwembad of sloot vallen er weer uit kunnen klimmen door middel van een trapje, plank of een (rubber) mat die over de vijverrand kan worden gehangen.

Zet een bak water neer. Geen melk!   Als het kan ook wat egelvoer of kattenbrokjes want door de droogte zijn er ook weinig insecten of slakken. Daar komt nog bij dat er nu veel egeljongen zijn dus de moeders zijn vaak ook overdag radeloos op zoek naar drinken en eten.


Speeltijd voor de drieling Smartie Smikkel en Snoepie, samen met ons andere weesje Yentel


Bedankt lieve klanten van Jumbo Rokkeveen. Jullie hebben met de statiegeldactie € 172,85 bij elkaar gebracht voor de egels.


 

 

 

 

Egels met een zendertje

In de maanden juni, juli en augustus kunt u een aantal van onze egeltjes tegenkomen in de wijk Meerzicht in Zoetermeer. Zij hebben een zendertje op hun rug want ze werken mee aan een onderzoek naar het landschapsgebruik door egels.

Meer lezen? Kijk bij het menu Nieuws>Zenderonderzoek

Zoekt u een leuk cadeau?

Zoek je een leuk cadeau?
Dan is deze ketting met egelstekel-kraal een bijzondere ketting om cadeau te geven.

De ketting kunt u bestellen in 42 of 45 cm lengte.

Voor het versturen van de ketting berekenen wij € 2,50 portokosten.

Bij bestelling verzoeken wij u te vermelden dat het om een ketting gaat en graag de maat aangeven.

U kunt het geld overmaken op
gironummer:
NL86INGB0005531740
tnv St. Egelopvang Zoetermeer e.o.

Alvast bedankt.


 Katveilige voerplek

 

Wil jij ook een katten veilige voerplek voor de egels in je tuin maken? Bekijk hoe makkelijk en goedkoop dit kan! De diameter van de buis is 11cm.


Met één extra klikje

kunt u veel doen voor de Egelopvang. Wanneer u toch via Internet koopt dan graag via Sponsorklik. Wanneer u op de button hiernaast klikt komt u op een site waar meer dan 400 winkels staan vermeld. Denk aan Bol.com, Zalando, HEMA, Fonq.nl etc., maar ook aan Thuisbezorgd voor de pizza’s die u bestelt.

Van elke aankoop die u via Sponsorklik doet doet ontvangt de Egelopvang een bepaald percentage van het aankoopbedrag. Goed voor de egeltjes!