Header Egelopvang Zoetermeer

LET OP: egelopvang bezoeken?
Lees eerst onze corona huisregels!

Stichting Egelopvang Zoetermeer en omstreken vangt jaarlijks heel wat egels op. In 2020 waren het er zelfs meer dan 500! Deze egels worden ziek of gewond bij ons gebracht door de mensen die hen gevonden hebben of door de medewerkers van de dierenambulance.

In de opvang worden deze dieren met veel liefde verzorgd door onze vrijwilligers, die zich met hart en ziel voor hen inzetten. Hoe lang een egel in de opvang verblijft, verschilt nogal. Sommige egels zijn na een paar weken weer hersteld; anderen moeten soms maanden verzorgd worden.

Egels die hersteld zijn, gaan vaak eerst naar uitwentuinen, die speciaal voor hen zijn ingericht. Als dat goed gaat en ze weer gewend zijn aan het buitenleven, worden ze uitgezet in de vrije natuur.

De egelopvang Zoetermeer is volledig afhankelijk van donaties. Wil jij de egels helpen? Dat kan door een gift over te maken of een (of meer) hok(ken) te adopteren.

Of misschien wil jij wel tijd ‘doneren’ en als vrijwilliger meehelpen. Er zijn regelmatig vacatures voor verschillende werkzaamheden, van het verzorgen van de egels tot het coördineren van collectes en nog veel meer. Stuur een mail naar info@egelopvang.jantinevandertang.nl als je daar meer over wilt weten.

Belangrijk: corona huisregels voor bezoekers van de egelopvang

De Stichting Egelopvang Zoetermeer en omstreken houdt zich strikt aan de coronarichtlijnen gepubliceerd door de verschillende overheden om het risico van besmetting in de Egelopvang zo klein mogelijk te houden.

Een tijdelijke sluiting van de opvang is rampzalig voor de zieke dieren die worden opgevangen en moet daarom te allen tijde voorkomen worden. 

Lees daarom voordat je de egelopvang bezoekt eerst onze corona huisregels door! Klik daarvoor op deze link.

s

Heeft u een acute hulpvraag over egels?

Bel de dierenambulance: (070) 328 28 28
of de noodopvang van de Egelopvang:
(06) 28 41 27 00.
Voor alle overige vragen: zie alinea hier onder.

u

Vragen over egels

Voor alle andere vragen over egels, spreekbeurten, gastlessen, brengen van kranten en handdoeken e.d. kunt u mailen naar info@egelopvang.nl.

Het is dus niet de bedoeling dat u hiervoor de Dierenambulance of de noodopvang belt!

Steun de egelopvang met een donatie

Steun ons met uw donatie

Help mee als vrijwilliger

Kijk op onze pagina actuele vacatures om te zien hoe jij kunt helpen.