Jaarlijkse collecte

De jaarlijkse collecte voor de egels heeft het geweldige bedrag van € 932,13 opgeleverd. Iedereen die met gulle hand heeft gedoneerd: hartelijk dank hiervoor. Dierenarts de Grauw heeft de inhoud van de bus die op de balie bij de praktijk staat verdubbeld. Hiervoor onze hartelijke dank. De bus blijft hier nu permanent staan.


Crowdfunding Couveuse

Lieve egel-supporters

Door het ongekende succes van de couveuse-actie hebben wij de moed opgevat om het streefbedrag te verhogen van € 599.- naar € 850.-.

Voor dat extra bedrag kunnen we onderleggers, een weegschaal, voedingsspuitjes en voeding aanschaffen, allemaal spullen die we nodig hebben voor de egel-weesjes en die ook best wel duur zijn.

We vertrouwen nogmaals op jullie steun!

Wat waren we blij verrast toen het bedrag voor de couveuse binnen één dag gedoneerd was. Lieve egel-liefhebbers heel, heel hartelijk dank hiervoor. We zijn ruim over het streefbedrag heen maar jullie begrijpen dat we elke cent goed kunnen en zullen besteden. We moeten ook diverse andere benodigdheden voor bij de couveuse of de verzorging van de (jonge) dieren aanschaffen, zoals onderleggers voor in de couveuse, voeding, “mini miracle nipples” en voedings-spuitjes, een weegschaal, etc.
En natuurlijk zouden we graag nog een tweede couveuse willen aanschaffen!

Voorjebuurt.nl/babyegels

Geef egel-weesjes warmte! Ze rekenen op uw steun!

Eigenlijk hebben ze de warmte van een egel-moeder nodig maar als die er niet is kan een speciale couveuse voor warmte zorgen.

De prijs hiervoor bedraagt € 599.

Fonds 1818 gaat ons steunen! Ze zullen € 240 bijdragen als we 10% van € 599 hebben gehaald.

De Provincie Zuid-Holland draagt ook een steentje bij. Zodra we 20% van het streefbedrag € 599 hebben behaald én 20 supporters hebben.

Alstublieft, help onze weesjes.


En nog meer goed nieuws:

De statiegeldactie van AH Noordhove heeft maar liefst € 335.25 opgebracht!

EN deze actie gaat de hele maand september door!


Jumbo Middelwaard

Jumbo Middelwaard zal  vanaf morgen de hele maand september voor ons de emballageactie doen. Dus iedereen die egels een warm hart toedraagt: lever je emballage in bij Jumbo Middelwaard!


Eerst water, de rest komt later

Een hongerige of dorstige egel mag u lekker bijvoeren en te drinken geven, maar als u een uitgehongerde en verzwakte egel vindt is dat niet verstandig. Uw eerste impuls is hem lekker eten te geven en de hongerige egel zal dat dankbaar opeten.

De kans is groot dat juist deze maaltijd hem alsnog fataal wordt.  Simpel gezegd: na een lange periode van weinig of geen voedsel kan zijn spijsverteringssysteem geen volledige maaltijd aan.

Geef zo’n egel water zoveel als hij wil maar geen voer. Hem langzaam terugbrengen naar een normaal dieet is specialistenwerk. U kunt ons uiteraard altijd bellen voor vragen of advies.


Dagblad Trouw van 16 juli 2019: Zo maak je een Egelsnelweg

https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/het-gaat-uiterst-beroerd-met-de-egel-zo-kunnen-we-hem-helpen~b937c9d6/


Geef egels water en voer

Maar geef ze geen koeienmelk! Daar gaan  egels aan dood.

In deze warme dagen hebben egels (en veel andere dieren) veel dorst maar ook veel honger. Er zijn weinig wormen, slakken en overige insecten te vinden als het zo heet en droog is. Zet een ondiepe schaal met water in de tuin en een bakje met kattenvoer. Als dat wordt opgegeten door buurtkatten kunt u er een beetje appelmoes doorheen roeren. De meeste katten blijven er dan van af en de egels vinden het heerlijk.


 

Met één extra klikje

kunt u veel doen voor de Egelopvang. Wanneer u toch via Internet koopt dan graag via Sponsorklik. Wanneer u op de button hiernaast klikt komt u op een site waar meer dan 400 winkels staan vermeld. Denk aan Bol.com, Zalando, HEMA, Fonq.nl etc., maar ook aan Thuisbezorgd voor de pizza’s die u bestelt.

Van elke aankoop die u via Sponsorklik doet doet ontvangt de Egelopvang een bepaald percentage van het aankoopbedrag. Goed voor de egeltjes!