Vier weesjes

Op 30 juli zijn 4 weeskinderen van enkele dagen oud binnengekomen. Het wordt een hele klus om dit viertal groot te brengen. Ze zijn superschattig en eten goed.Jaarlijkse collecte

De verzorging van de egels kost veel geld. Denk aan medische kosten, dierenartsbezoeken en voer. Zodat wij onze egels de juiste zorg kunnen blijven geven, houden wij elk jaar een collecte.

Dit jaar wordt de collecte gehouden van 12 augustus tot en met 18 augustus.  Hiervoor zijn wij op zoek naar (veel) collectanten!

Ben je iemand die wil helpen of ken je iemand die wil collecteren? Denk bijvoorbeeld aan collecteren in je wijk, op je werk, (sport) vereniging, familie en vriendenkring. Aanmelden kan tot 10 augustus via onze facebookpagina

Of stuur een mailtje naar:

info@egelopvang.nl


Honger!!!

Door de aanhoudende droogte komen veel dieren in grote problemen. Egels hebben zowel dorst als honger, omdat prooidieren zoals slakken en wormen wegkruipen. Op hun wanhopige zoektocht naar water verdrinken ze in sloten en vijvers waar ze niet uit kunnen of ze worden overreden. Ook zijn er veel zogende moeder-egels. We doen hier nogmaals een beroep op iedereen om een schaal water voor ze neer te zetten en als het kan ook wat kattenbrokjes of pinda’s.

Hier ziet u een filmpje van een egel die uit pure wanhoop een gewonde duif aanvalt en dat nog wel op klaarlichte dag. Overigens is de duif later goed opgevangen en verzorgd.


Donatie microscoop aan de Egelopvang

Overhandiging van de microscoop door Stefan Schot namens de Polikliniek aan Mieke van de dIerenopvang

Met de donatie van een Olympus Microscoop helpt Polikliniek de Blaak de Egelopvang Zoetermeer om mestonderzoek te doen bij nieuw binnengebrachte egels. Met dit mestonderzoek kan een diagnose gesteld worden van de ziekte van de egel en de eventuele behandeling. Bij Polikliniek de Blaak zetten wij ons al bijna 30 jaar in voor de gezondheid van onze patiënten en wij vinden het bijzonder leuk dat wij nu ook een kleine bijdrage kunnen doen aan de gezondheid van de egels in Nederland.


Egels hebben te lijden van droogte

https://www.telegraaf.nl/video/2232324/spitsuur-bij-egelopvang-door-extreme-hitte

Klik op bovenstaande link om te zien hoe onze vrijwilligster Paula Baak uitlegt hoe mensen egels kunnen helpen in deze droge periode.