Corona huisregels voor bezoekers van de egelopvang

De Stichting Egelopvang Zoetermeer en omstreken houdt zich strikt aan de coronarichtlijnen gepubliceerd door de verschillende overheden om het risico van besmetting in de Egelopvang zo klein mogelijk te houden. Een tijdelijke sluiting van de opvang is rampzalig voor de zieke dieren die worden opgevangen en moet daarom te allen tijde voorkomen worden. 
Lees daarom voordat je de egelopvang bezoekt, eerst onze corona huisregels door! Klik daarvoor op deze link.Met één extra klikje…

… kunt u veel doen voor de Egelopvang. Wanneer u via internet koopt, maak dan gebruik van Sponsorklik. Via deze link komt u op een site waar meer dan 400 winkels staan vermeld. Denk aan Bol.com, Zalando, HEMA, Fonq.nl etc., maar ook aan Thuisbezorgd voor de pizza’s die u bestelt.

Van elke aankoop die u via Sponsorklik doet, ontvangt de Egelopvang een bepaald percentage van het aankoopbedrag. Goed voor de egeltjes!


Update actie: weegschaal en handschoenen voor de egels

Bij de verzorging van de de zieke en zwakke egels en de babyegels is het heel belangrijk om hun gewicht te weten. De egels worden daarom dagelijks gewogen. Hierdoor kunnen we in de gaten houden of de egels aankomen. Ook voor het bepalen van de juiste hoeveelheid medicatie is het belangrijk om het gewicht te weten. Goede weegschalen zijn hiervoor cruciaal. Het gewicht is een belangrijke graadmeter voor de gezondheid en het herstel van de egels.

Voor de verzorging van de egels (bijv. om hen te wegen) moeten ze regelmatig opgepakt worden. Daarvoor zijn goede handschoenen onmisbaar.

Stichting Dierendonatie heeft geld ingezameld voor de aanschaf van weegschalen en handschoenen voor de Egelopvang Zoetermeer. Namens de egels bedanken wij iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd. De weegschaal is inmiddels aangeschaft. De handschoenen zijn in bestelling en volgen binnenkort.


Update actie: warmtematten voor de egels

Stichting Dierendonatie heeft geld ingezameld voor de aanschaf van warmtematten voor de Egelopvang Zoetermeer. We zijn heel blij en dankbaar dat het benodigde bedrag al heel snel binnen was. De warmtematten zijn inmiddels aangeschaft, zoals jullie op bijgaande afbeelding kunnen zien. Namens de egels bedanken wij iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd!

Waarom zijn deze warmtematten zo belangrijk? Egels die verzwakt, ziek of erg onderkoeld zijn, hebben veel baat bij een warmtemat. Doordat het nu kouder wordt, gaan de egels in winterslaap. Ook in de opvang. Dat maakt het voor de vrijwilligers die de egels verzorgen erg moeilijk om de benodigde medicijnen toe te dienen. De warmtematten doen ook dienst als extra ondersteuning voor de babyegels in opvang, voor wie deze extra warmte onmisbaar is. Warmtematten zijn dus erg belangrijk voor de verzorging van de egels in deze koude periode.


Wasdroger gezocht en gekregen

Bij het verzorgen van de egels in de opvang worden heel veel handdoeken gebruikt. Dat levert dus ook heel veel was op… De egelverzorgers zijn er dan ook heel blij mee dat René een wasdroger heeft gedoneerd. Daarmee wordt hun werk voor de egels een stukje makkelijker.
WasdrogerWe zijn ook erg blij met het keukenblok met bijpassende kraan. Deze werden gedoneerd door Wouter ‘t Hardt van MSO Circulair. Keukenblok


 

Katveilige voerplek

Wil jij ook een voerplek voor de egels in je tuin maken, waar de katten niet bij kunnen? Dat kan heel makkelijk. Voor het maken van een voederhok kun je een plastic bak gebruiken, die je bijv. bij een winkel met huishoudelijke artikelen kunt kopen. Maak daarin een opening voor een PVC-pijp met een bocht van 90 graden en een diameter van 12,5 cm. Dat gat kun je bijv. maken met behulp van een verwarmd schilmesje.