De Emballageactie van AH Rokkeveen heeft maar liefst 422,85  euro opgebracht. Geweldig! Iedereen die heeft meegewerkt hartelijk bedankt!


CODE ROOD

Egels (en andere dieren ) in nood door gebrek aan water en voedsel

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/114274/Code-rood-voor-egels-dieren-verdrinken-in-vijvers-door-gebrek-aan-eten-en-drinken


Jaarlijkse collecte

De verzorging van de egels kost veel geld. Denk aan medische kosten, dierenartsbezoeken en voer.  Wij houden elk jaar een collecte zodat wij onze egels de juiste zorg kunnen blijven geven..

Dit jaar wordt de collecte gehouden van 25 augustus tot en met 31 augustus.  Hiervoor zijn wij op zoek naar (veel) collectanten!

Ben je iemand die wil helpen of ken je iemand die wil collecteren? Denk bijvoorbeeld aan collecteren in je wijk, op je werk, (sport) vereniging, familie en vriendenkring. Aanmelden kan tot 15 augustus via onze facebookpagina

Of stuur een mailtje naar:

info@egelopvang.nl


Eerst water, de rest komt later

Een hongerige of dorstige egel mag u lekker bijvoeren en te drinken geven, maar als u een uitgehongerde en verzwakte egel vindt is dat niet verstandig. Uw eerste impuls is hem lekker eten te geven en de hongerige egel zal dat dankbaar opeten.

De kans is groot dat juist deze maaltijd hem alsnog fataal wordt.  Simpel gezegd: na een lange periode van weinig of geen voedsel kan zijn spijsverteringssysteem geen volledige maaltijd aan.

Geef zo’n egel water zoveel als hij wil maar geen voer. Hem langzaam terugbrengen naar een normaal dieet is specialistenwerk. U kunt ons uiteraard altijd bellen voor vragen of advies.


Dagblad Trouw van 16 juli 2019: Zo maak je een Egelsnelweg

https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/het-gaat-uiterst-beroerd-met-de-egel-zo-kunnen-we-hem-helpen~b937c9d6/


Geef egels water en voer

Maar geef ze geen koeienmelk! Daar gaan  egels aan dood.

In deze warme dagen hebben egels (en veel andere dieren) veel dorst maar ook veel honger. Er zijn weinig wormen, slakken en overige insecten te vinden als het zo heet en droog is. Zet een ondiepe schaal met water in de tuin en een bakje met kattenvoer. Als dat wordt opgegeten door buurtkatten kunt u er een beetje appelmoes doorheen roeren. De meeste katten blijven er dan van af en de egels vinden het heerlijk.


AH Noordhove helpt de Egelopvang met statiegeldbonnen. Alvast hartelijk bedankt klanten van dit filiaal!


Met één extra klikje

kunt u veel doen voor de Egelopvang. Wanneer u toch via Internet koopt dan graag via Sponsorklik. Wanneer u op de button hiernaast klikt komt u op een site waar meer dan 400 winkels staan vermeld. Denk aan Bol.com, Zalando, HEMA, Fonq.nl etc., maar ook aan Thuisbezorgd voor de pizza’s die u bestelt.

Van elke aankoop die u via Sponsorklik doet doet ontvangt de Egelopvang een bepaald percentage van het aankoopbedrag. Goed voor de egeltjes!