Doneren

Financiële adoptie van een hok met egel

Per jaar vangt de Egelopvang Zoetermeer tussen de 150 – 200 zieke, gewonde of verweesde egels op. Deze egels worden door zo’n 40 vrijwilligers verzorgd.
Voor het verzorgen van deze egels maken wij kosten. De kosten bestaan o.a. uit: voeding, medicijnen, huur van het gebouw, timmeren van hokken, vervoerskosten.

U kunt ons werk steunen door een hok met egel (het kan gaan om verschillende egels die in dit hok verblijven door interne verhuizingen) te adopteren, of een gift te doen.
Bijdragen kunt u storten op rekeningnummer: NL86 INGB 0005 5317 40
t.n.v. Stichting Egelopvang Zoetermeer e.o.
U kunt online doneren, door op de ster te klikken.

Legaat

U kunt overwegen de Egelopvang Zoetermeer te steunen na uw overlijden.
Dit kan door in uw testament een legaat op te nemen waarmee u aangeeft dat u een bepaald geldbedrag wenst na te laten aan een persoon of instelling.
Het opmaken van een testament doet u samen met een notaris.
Uw geld wordt zo op een effectieve manier besteed aan een bijzonder goed doel, de egels.

ANBI

Goede doelen moeten voldoen aan bepaalde regelgeving om aangemerkt te worden als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).ANBIlogo
De Stichting Egelopvang Zoetermeer e.o is door de belastingdienst ANBI  erkend, zoals u ook op de site van de Belastingdienst kunt zien.
Dit betekent dat we geen schenkingsrecht hoeven te betalen over giften of legaten en U uw giften aan onze stichting kunt aftrekken van uw belastingen (zolang u voldoet aan de algemene regels).
RSIN/fiscaalnummer ANBI 803233309

Andere manieren om ons te steunen:
  • Voor het inrichten van de hokken maken we gebruik van kranten.
  • Ook lappen, handdoeken, lakens enz. zijn altijd welkom, hiervan knippen we kleine stukken die we gebruiken als poetsdoekjes om op een hygiënische manier de hokken schoon te maken.
  • Op ons terrein bevinden zich enkele papiercontainers.Van het geld dat wij krijgen voor het oud papier,kunnen we weer voeding en medicijnen kopen.
  • Kledinginzameling

De Egelopvang Zoetermeer doet mee met de landelijke kleding inzameling van Stichting DierenLot.
Dat betekent dat u vanaf nu op de Spectrumsingel 50 in Zoetermeer al uw oude kleding, textiel en schoenen kunt inleveren.
Wat mag er wel in de kledingcontainer?
Kleding, schoenen (samengebonden), huishoudtextiel zoals lakens, dekens, gordijnen, kussenslopen, dekbedovertrekken en handdoeken. Alles verpakt in gesloten plastic zakken.
Wat mag er niet in de container??
Knuffels, speelgoed, kussens, dekbedden, matrassen, vieze, natte of met olie besmeurde kleding, bollen wol, vloedbedekking, matten, tapijt en tassen.


Stichting DierenLot is een landelijk goed doel dat opkomt voor dieren in nood. Dit doen zij door lokale en regionale dierenhulporganisaties te ondersteunen. Daarnaast probeert Stichting DierenLot de organisaties ook te helpen zelf middelen te verwerven. De kledingactie is daar een goed voorbeeld van.
De netto opbrengst komt in dit geval geheel ten goede aan de Stichting Egelopvang Zoetermeer e.o. waardoor er meer egels bij u in de buurt,
geholpen kunnen worden.

De inzamelkliko vindt u op het terrein van de egelopvang, Spectrumsingel 50. U kunt uw kleding op werkdagen afgeven tussen 09.00u en 11.00u.
In het weekend van 10.00 tot 12.00u.
Buiten deze tijden is het terrein afgesloten is het helaas niet mogelijk uw kleding af te geven.
Heeft u een grote hoeveelheid kleding en wilt u dit op laten halen? Geef dit dan door via info@egelopvang.nl.
Namens de egels en alle vrijwilligers alvast heel hartelijk dank.