Zaterdag 6 augustus 

Elfrida (vrouw, 1040 gram) is gebracht door een particulier uit Bodegraven. Ze voelt zwaarder dan ze oogt, is vrij koel en haar kopje zit onder de modder. Vermoedelijk is het een drenkeling. Ze heeft geen opgezette tepels, maar haar vinders gaan voor alle zekerheid nog wel op zoek naar een eventueel nestje.

Don Juan (1130 gram) en Fredje (819 gram) zijn vanavond uitgezet bij de Dobbeplas in Nootdorp.  

Zoa 557 gram) is gevonden in Voorschoten en door de dierenambulance Leiden gebracht. De melding was ‘een baby egeltje.’ Zoa is ondervoed en uitgedroogd, heeft een paar teken, een ontstoken rechteroog en schimmel in ontwikkeling.

Vrijdag 5 augustus  

Pim is vannacht overleden.

Appeltje (man, 372 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij is mager en onderkoeld en zou eigenlijk ca. 650 gram moeten wegen.

Duster (man, 304 gram) is ook in Nieuwegin gevonden en door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij liep overdag rond.

Donderdag 4 augustus 

Angelino is met 955 gram losgelaten in Pijnacker. Hij is ijverig op zoek naar een vriendin. Of meerdere…

Gijs (man, 735 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij is benauwd.

Emmie (vrouw, 841 gram) is gevonden in het Westerpark in Zoetermeer, omgeving hondenstrand. Er zwermen vliegen om haar heen en ze heeft maden in haar lijf. De hele rughuid was geperforeerd en er krioelde van alles. Ze is Emmie genoemd Naar Emmentaler gatenkaas. Ze is geëuthanaseerd.

Woensdag 3 augustus 

Fedde (man, 961 gram) is gebracht door een particulier. Hij is gevonden in Voorhout, omgeving sportpark Elsgeest. Fedde heeft een scheve kop. De vindster denkt dat hij een tik heeft gehad, omdat hij naast een fietspad lag. Hij was eerst ook apathisch. Maar hij is nat en er zat een waterslak tussen de stekels. Het lijkt er daarom meer op dat hij te water is geraakt.

Jutta (vrouw, 981 gram) komt uit Nieuwegin en is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze zou flink hoesten. Dat hebben we in de opvang nog niet gehoord, maar ze heeft wel een piep in de ademhaling.

Dinsdag 2 augustus 

Frank (man, 624 gram) is gevonden in Woerden en door de dierenambulance Woerden naar de opvang gebracht. Hij had zich verschanst in een tuin waar hij niet in zou kunnen komen en zat ook korte tijd vast met zijn kop in het gaas.

Maandag 1 augustus

Dame Quill (vrouw, 739 gram) is door een particulier gebracht. Ze zou hoesten en een snotneus hebben. Een teek is verwijderd.

Vanavond is Cleo (vrouw, 880 gram) naar een gesloten tuin gebracht.

Capelle is geëuthanaseerd.

Mini (1014 gram) is vanavond uitgezet in het Bentwoud noord (waar Dinky mogelijk ook nog ergens rond loopt💕).