Maandag 26 september

Vannacht is het broertje van Jack Frost gebracht: Olaf (jongen, 186 gram). Ze gingen vrijwel meteen heerlijk tegen elkaar aan liggen.

Zondag 25 september

Luca (man, 700 gram) is gevonden in Amsterdam. Hij is naar de opvang gebracht door een dierenarts uit Bleiswijk. Luca hoort ca. 200 gram zwaarder zijn, heeft schimmel en mogelijk schurft. In ieder geval vlooien en teken.

Hockey (meisje, 127 gram) is een klein egeltje dat gevonden is bij een hockeyclub in Rijswijk. Ze is mager (zou minstens 250 gram moeten wegen) en heeft vlooien en vliegeneitjes rond het rechteroog.

De dierenambulance Woerden heeft twee egels gebracht, die allebei gevonden zijn in Oudewater, op korte afstand van elkaar:
Framboos (meisje, 218 gram) zat vast in een fruitnet.
Hester (vrouw, 592 gram) is ernstig uitgedroogd en ondervoed. Ze heeft vliegeneitjes. Haar prognose was slecht en ze is later op de dag overleden.

De dierenambulance bracht ook nog een dode egel mee. Ook een vrouwtje. Mogelijk de moeder van Framboos. De vinders gaan zoeken naar nestgenoten.

Empad (meisje, 117 gram) is gevonden in Bleiswijk. Ze is te koud, te licht en voorzien van vlooien. Ze is herenigd met de rest van het nest.

Sonic (meisje, 179 gram) is gevonden in Leiden en door een particulier naar de opvang gebracht. Ze is gevonden door studenten van het studentenhuis waar ze is gevonden. Sonic is iets ondervoed en uitgedroogd.

Later op de dag zijn door een particulier Sonic’s vermoedelijke broertje Jelle (155 gram) en de zusjes Joel (meisje, 144 gram) en Siris (meisje, 152 gram) gebracht. Ze zijn gevonden in een tuin in Leiden.

Jack Frost (jongen, 170 gram) is gevonden in het Dorp in Zoetermeer en door een particulier naar de opvang gebracht.

Shan (jongen, 118 gram) is gevonden in de wijk Buytenwegh. Hij is vanmiddag gebracht door particulier.

Trammelantje (jongen, 149 gram) is gevonden in Voorschoten en door een particulier gebracht. Onder, maar dan ook echt ònder de vliegeneitjes. En een schurftbuikje. En nat. En koud.

Jem (jongen, 268 gram) is gevonden in de wijk Meerzicht door een van de verzorgsters uit de opvang.

Kleintje Charles (90 gram) was gevonden, maar hij had geen enkele kans meer. Hij zat vol met vliegeneitjes en had maden in zijn oksel.

In Snelrewaard is het vierde jong opgehaald van een  moederegel die dodelijk slachtoffer is van maaiwerkzaamheden. We hebben haar Kate genoemd (meisje, 130 gram).

Pip (jongen, 105 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij heeft heel veel vliegeneitjes over zijn hele lichaam. 

Zaterdag 24 september

Vicky (meisje, 116 gram) is gevonden in de wijk Seghwaert in Zoetermeer en door een particulier naar de opvang gebracht. Ze heeft vliegeneitjes en is verzwakt.

Snicklefritz (man, 540 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dieranambulance Woerden gebracht. Hij is erg mager en heeft een snotneus en snotoog rechts.

Kringeltje (meisje, 258 gram) is gevonden in Oegstgeest en door de dierenambulance Leiden gebracht. Ze zou een stuk zwaarder moeten zijn

Meneer van Heukelem is vannacht overleden.

De dierenambulance Woerden heeft drie babyegeltjes gebracht:
Pim (32 gram)
Pam (30 gram)
Pet (29 gram)

Siks is overleden.

Mayka (vermoedelijk een vrouwtje, 933 gram) is gevonden in Katwijk en door de dierenambulance Leiden gebracht. Ze gebruikt haar rechterachterpootje niet. Verder is het een prachtige egel.

Vrijdag 23 september

Humpie (135 gram) is door een particulier uit Zoetermeer gebracht. Hij of zij is klein, maar alert.

Lonneke (vrouw, 1282 gram) en haar kinderen Lot (vrouw, 304 gram), Lex (man, 368 gram), Livy (vrouw, 358 gram) en Lucas (vrouw, 362 gram) zijn naar een gesloten tuin verhuisd.

Elisa (meisje, 112 gram) en Beth (meisje, 106 gram) zijn gevonden in Snelrewaard en door de dierenambulance gebracht. Hun moeder lag dood in tuin. Beth is erg koud. Naar een derde kleintje wordt gezocht.

Bas (jongen, 127 gram) is gebracht door een particulier uit Zoetermeer. Hij is zwaar onderkoeld en kleddernat van de regen.

Lieve (meisje, 112 gram) is gevonden in Voorschoten en gebracht door een particulier. Ze is later op de dag helaas overleden.

Hobo (160 gram) is gevonden op bij  Noord Aa en door een particulier gebracht. Zijn/haar achterpootjes zijn beschadigd. Bij onderzoek bleek er een meervoudige breuk in een achterpoot aanwezig te zijn. Hobo is daarom geëuthanaseerd.

Klara (meisje, 158 gram ) is overleden.

Donderdag 22 september

Zundapp (man, 1025 gram) is verhuisd naar een gesloten tuin.

Tiga (meisje, 99 gram) is in Bleiswijk gevonden door een particulier. Het is waarschijnlijk een zusje van Satu en Dua. Ze is koud en hongerig.

Debbie (vrouw, 1104 gram) is gevonden aan de Egelskopvaart (wijk Seghwaert) in Zoetermeer. Ze lag op het parkeerterrein. Debbie is onderkoeld en hapt af en toe naar adem. Ze heeft opgezette tepels en degene die haar gevonden heeft gaat daarom op zoek naar jongen.

Debbie is later op de dag overleden.

Edith (vrouw, 224 gram.) is in Leidsenveen gevonden door een van onze vrijwilligers. Ze zou wat zwaarder moeten zijn en heeft dunne mest.

Lorenz (man, 611 gram) komt uit Leiden en is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij heeft schimmel en vliegeneitjes en heeft het erg benauwd.

Barbamama (vrouw, 1219 gram) is met drie van haar jongen uit gezet in een open tuin in Wassenaar. De kleintjes zijn:
Bimi (man, 355 gram)
Banus (man, 345 gram)
Bisou (vrouw 461 gram)

Sander (jongen, 174 gram) komt uit de wijk Rokkeveen en is gebracht door een particulier. Hij is mager en uitgedroogd.

Honnepon (vrouw, 1001 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze is gevonden in Nieuwegein. Honnepon reutelt en is snotterig.

Woensdag 21 september 

Kriebel is overleden.

Onderstaande egels zijn naar het Nationale Park de Hoge Veluwe gebracht:
Jaapie (man, 1155 gram)
Humpedump (man, 1003 gram)
Quill (vrouw, 995 gram)
Steinie (vrouw, 940 gram)

Nate (jongen, 171 gram) komt uit Noordwijkerhout. Hij is door de egeltaxi opgehaald bij de dierenambulance Leiden. Hij heeft vliegeneitjes en is onderkoeld, uitgedroogd en ondervoed

Herman (man 887 gram) komt uit Nootdorp. Hij is gebracht door een particulier. De egel zou benauwd zijn en kleine stukjes lopen en dan weer gaan liggen. Na korte tijd hapte hij een paar keer naar adem en overleed.

Kill&Attack (120 gram) is gevonden in het Balijbos in de Zoetermeerse wijk Rokkeveen. Het is een bijtgraag ondervoed minibeestje van 120 gram. Het egeltje is niet veel later overleden.

Dinsdag 20 september

Jaimy is zojuist geëuthanaseerd. Ze had het ontzettend benauwd.

De volgende egels zijn overgedragen aan de Egelopvang Den Haag:
Tierelier (man, 715 gram)
Peet (man, 1030 gram)
Berendien (vrouw, 825 gram)
Daantje (vrouw, 450 gram)
Noelani (man, 740 gram)
Barcarolle (man, 930 gram)
Dr. Clavan (man, 995 gram)
Cynthia (vrouw, 990 gram)
Millie (vrouw, 1205 gram)
Bermuda (man, 1120 gram)

Luna (man, 117 gram) is geëuthanaseerd.

Charly (man, 225 gram) is gebracht door een particulier uit Reeuwijk. Hij is mager, koud en zit vol vliegeneitjes en maden.

Lena (meisje, 171 gram) komt uit Iepenburg. Ze is een beetje mager. Ze is gebracht door een particulier.

Pomme (meisje, 181 gram) komt uit de Zoetermeerse wijk Oosterheem. Ze is gebracht door een particulier.

Satu (jongen, 110 gram) en Dua (meisje, 103 gram) zijn gevonden in Bleiswijk. Ze zijn onderkoeld en te licht.

Opaal is overleden.

Kriebel (jongen, 183 gram) komt uit Noordwijkerhout en is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij hoort zwaarder te zijn en heeft vliegeneitjes, teken en kleine maden in de anus.

Meneer van Heukelem (man, 831 gram) komt uit Nieuwegein en is gebracht door de dierenambulance Woerden.

Socrates (man, 873 gram) is gevonden in Voorschoten en door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij is mager en sloom

Maandag 19 september

Opaal (vrouw, 716 gram) is gevonden aan het Opaal in de Zoetermeerse wijk Rokkeveen. Ze is mager (zou makkelijk 300 tot 400gram zwaarder mogen zijn) en onderkoeld, heeft vliegeneitjes en is uitgedroogd.

Loetje (975 gram) is uitgezet in de wijk Oosterheem.

Door een particulier uit Zoeterwoude is Luna (man, 117 gram) gebracht. Hij is ondervoed (zou minstens 250 gram moeten wegen), heeft vliegeneitjes, maden, madenvraat aan oksel en borst en onderkoeld. Het is waarschijnlijk een broertje van Anne.

Masha (900 gram) is verhuisd naar een gesloten tuin.

Klara (vrouw, 172 gram) is door de dierenambulance Leiden gebracht. Ze  lag in de zon voor advocatenkantoor Bakker en Neve in Leiderdorp. Klara is onderkoeld en te mager.

Anne (vrouw, 147 gram) is gebracht door een particulier uit Zoeterwoude. Ze liep bij een sloot waar een dode egel in dreef. Anne is te licht, onderkoeld en ondervoed.

Morgana (geslacht nog niet bekend, 314 gram) is gebracht door een particulier uit Hellevoetsluis. Hij lag voor pampus in het bos en heeft erg veel vliegeneitjes en teken, is uitgedroogd, ondervoed, onderkoeld. Na behandeling blijkt het een pittig typje te zijn. 

Zondag 18 september

Mikie is vannacht overleden.

Jaimy (vermoedelijk meisje, 245 gram) is gevonden in de Zoetermeerse wijk Driemanspolder en door een particulier gebracht. Ze is koud en nat en zit onder de teken.

Vanavond is Rinkeltje (man, 370 gram) door een particulier uit Rotterdam Zestienhoven naar de opvang gebracht. Hij is mager.

20220918 Egel Jaimy

Jaimy zit onder de teken

Zaterdag 17 september

Mikie (jongetje, 136 gram) is door een particulier uit Voorschoten gebracht. Hij liep/lag op de stoep met vliegen er omheen. Mikie is onderkoeld, uitgedroogd, ondervoed en heeft veel vliegeneitjes.

Noa (meisje, 155 gram) is door een particulier uit Rotterddam Hillegersberg gebracht. Ze liep alleen rond. Noa heeft een plukje vliegeneitjes op daar achterste, heel veel vlooien en ze is onderkoeld.

Tulek (man, 130 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij is ongeveer 14 dagen oud; zijn oogjes zijn spleetjes. 

Zoe (vermoedelijk vrouwtje, 197 gram) is door een particulier uit Berkel en Rodenrijs gebracht. Ze zat vast in een fruitnet, was onderkoeld en heeft schurft op haar buik.

Loulou (meisje, 162 gram) is gebracht door een particulier uit Oosterheem (dezelfde vrouw die ook Jetje gevonden heeft). Moeder egel is vorige week voor het laatst gezien.

Vrijdag 16 september

Zonnetje en Adriaan zijn geëuthanaseerd.

Petertje (1120 gram) is gebracht door een particulier uit Voorschoten. Hij zou hoesten.

Frolic (jongetje, 65 gram) is gevonden in Noordwijk en door de dierenambulane Leiden gebracht. Hij is ca. 3 weken oud.

De kindjes van Marina hebben de volgende namen gekregen: Mara (vrouw), Mokka (vrouw), Muffin (vrouw), Muis (vrouw) en Magnum (man).

Donderdag 15 september 

Tessa (vrouw, 780 gram) is gevonden in Leiden en door de dierenambulance Leide gebracht. Ze liep gisteren overdag rond en had vieze mest.

Tia (jongetje, 100 gram) is gevonden in het Bentwoud en door een particulier naar de opvang gebracht. Ze liep alleen op een fietspad.

Woensdag 14 september

Snip (49 gram) is overleden.

Curry, Cayenne en Wodan zijn naar Den Haag gebracht.

Koko is terug naar zijn moeder.

Bruin is overleden

Ook Teun (65 gram) is overleden.

Dinsdag 13 september 

Pincushion is overleden.

Ook Bles (vrouw, 58 gram) en August (55 gram) zijn overleden.

Vanmorgen was er een melding in Bleiswijk van een egel die al een paar uur in het gras lag. De egel was al stijf bij aankomst. Hij was zo te zien aangereden. De egel is afgevoerd.

Jessie (geslacht onbekend, 128 gram) is een moederloze egel, die door een particulier uit Zoeterwoude is gebracht. Hij hoort ca. 50 gram zwaarder te zijn en heeft vlooien.

Bruin (200 gram) is gevonden in Zegwaart en heeft vliegeneitjes,vlooien en vieze mest.
De egel is gebracht door een particulier

Maandag 12 september

Forrest (man, 177 gram) en Gump (man, 184 gram) zijn opgehaald in de Stevenshof in Leiden. De vrouw die hen gevonden heeft, zag er eentje heel zenuwachtig op een weg heen en weer rennen, vlakbij een drukke weg en sloot. Later zag ze de andere aan een papiertje knagen. Beide mannetjes zijn een beetje ondervoed, dus vermoedelijk is er al een tijdje geen mama meer.

Snelle Jelle (man, 1124 gram) heeft een pruttel en grote teken op zijn lijf. Hij is gevonden in de wijk Oosterheem.

Pincushion (vrouw, 61 gram) komt uit Waddinxveen en is door een particulier naar de opvang gebracht.

Jetje (vrouw, 123 gram) komt uit Oosterheem en is door een particulier naar de opvang gebracht.

Curry (vrouw, 86 gram) en Cayenne (meisje, 78 gram) zijn twee moederloze baby’s die door de dierenambulance Woerden zijn gebracht. Ze zijn gevonden in Linschoten. Curry heeft vliegeneitjes en kleine maden in de anus.

Zondag 11 september

Snap (49 gram) en Nuria zijn vannacht overleden.

Sem (man, 1135 gram) is terug naar zijn open tuin in Rijpwetering.

Gijs (man, 945 gram), Tije (man, 1064 gram), Fedde (man, 1083 gram), Van Kooten (man, 1038 gram), Bingo (man, 903 gram) en Frank (man, 1007 gram) zijn vandaag uitgezet in Bleiswijk op diverse plekken bij de Rottemeren.

Milka (meisje, 154 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is gevonden op de binnenplaats van een studentenhuis in Leiden. Milka heeft melk gedronken. Ze heeft diarree en is wat uitgedroogd.

Tierelier (man, 547 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij is gevonden in Rijsburg. Tierelier zou niet lopen, maar in de opvang loopt hij als een tierelier.

Door de dierenambulance Leiden zijn de volgende egeltjes gebracht: Wan (meisje, 123 gram), Faif (meisje, 110 gram), Trie (jongetje, 115 gram), Toe (meisje, 123 gram) en For (mannetje, 125 gram). Twee uur later kwam daar nog Siks (meisje, 120 gram) bij. Ze zijn gevonden in Katwijk. De vinders fietsten er zowat overheen. Ze hebben zeker 3 uur gezocht, maar geen moeder gevonden. Het zijn voorbeeldige egelkindjes en ze eten zelf brokjes.

Zilpha (vrouw, 724 gram) is gevonden in Leiden en door de dierenambulance Leiden gebracht. Ze heeft et haar rechterachterpootje klemgezeten in een roldeur. Er zit een klein wondje.

Mazikeen (vrouwtje, 898 gram) is gevonden in Woerden en door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze was gisteren aan de diarree en is daarom door degene die haar gevonden heeft in de schuur opgesloten, zodat ze kon herstellen. Maar dat is niet gebeurd.

Zaterdag 10 september 

Nuria (vrouw, 189 gram) is gebracht door een particulier uit Bleiswijk. Ze is mager, onderkoeld, uitgedraagd en heeft brokken vliegeneitjes om haar ogen.

Er zijn vijf moederloze kleintjes uit 2 nestjes gebracht door de dierenambulance Woerden. Ze zijn gevonden Woerden:
1. Ongeveer 7 dagen oud: Snip (meisje, 48 gram) en Snap (niet bekend of dit meisje of jongen is, 49 gram).
2. Ongeveer 9 dagen: Teun (jongetje, 57 gram), Toon (55 gram) en August (51 gram).

Doa (vrouw, 456 gram) is gevonden in Gouda en door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze is mager en uitgedroogd. Ze was overleden bij aankomst.

Linea (meisje, 108 gram) is gebracht door een particulier uit Stompwijk. Ze liep vanmiddag alleen rond. Het is een mooi klein prulletje dat brokjes eet. 

Toon (55 gram) is later op de dag overleden.

Vrijdag 9 september 

Druif (43 gram) en Zwaan (132 gram) zijn overleden.

Snapie is geëuthanaseerd.

Bles (vrouw, 53 gram), Bloos (vrouw, 53 gram) en Berryl (vrouw, 52 gram) en Borrie (man, 51 gram) zijn gevonden in Leiderdorp en door de dierenambulance Leiden gebracht. Ze zijn vermoedelijk familie van Blommetje. Naar de moeder wordt gezocht.

Pat (man, 1244 gram) is gebracht door een particulier uit Pijnacker. Hij heeft een schurftkoppie en pruttelt.

Knoopje (man, 282 gram) is gebracht door de dierenambulance Woerden. Hij zat verstrikt in een net van Moestuin de Knooptuin in Montfoort. Hij heeft lichte snijwonden met maden in de oksels van zijn voorpoten en linkeroor.

Droppie (45 gram) is overleden.

De baby s van Elfrida heten Eva, Ester, Erik, Elke en Erika.

Donderdag 8 september

Sascha (27 gram) en Sil (45 gram) – allebei babies van Steinie – zijn overleden.

Ook Prinsses is overleden.

Adriaan (man, 670 gram) komt uit Wassenaar. Hij is gebracht door een particulier. Adriaan is mager (mag zeker 900 gram wegen), heeft een snotneus en een licht astmatische ademhaling. Zijn oogjes staan niet helder.

Snapie (meisje 120 gram) is gevonden aan de Vlamingstraat in Zoetermeer en door een particulier gebracht. Ze heeft vliegeneitjes en is te mager.

Blommetje (man, 67 gram) is gevonden in Leiderdorp en gebracht door de dierenambulance Leiden. Hij zit onder de vliegeneitjes.

Zwaan (man, 132 gram) is gevonden in Katwijk en door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij is erg mager.

Woensdag 7 september

Gijsbertus (man, 1232 gram) komt van de Jolkade in Zoetermeer. Hij zou niet eten en raar lopen. In de opvang loopt Gijsbertus gelukkig als een kievit en gezien zijn gewicht maken we ons niet echt zorgen over het feit dat hij niet zou eten.

Bye bye (jong mannetje, 198 gram) is gevonden in Leiden en door de dierenambulance Leiden naar de opvang gebracht. Hij had ernstige schurft, een zwaar ontstoken huid, vliegeneitjes en maden. Bye bye is daarom helaas geëuthanaseerd.

Merel (vrouw, 107 gram) is gevonden in Woerden en door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze heeft vliegeneitjes en kleine maden.

Ook Limo is door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij is gevonden in Linschoten en te klein om alleen op straat te zijn.

Glitch (man, 111 gram), Fabiola (vrouw, 126 gram), Elvis (man, 85 gram), Yuzu (vrouw, 101 gram), Puck (vrouw, 111 gram) en Parsnip (vrouw, 102 gram) zijn overgedragen aan asiel Den Haag.

Wodan (91 gram) is gevonden in Oegstgeest en door de dierenambulance Leiden gebracht. Hij is ca. 10 dagen oud en heeft twee kleine wondjes op zijn rug, veel afgebroken stekels en ook wat vliegeneitjes. Waarschijnlijk is hij door een ander dier gegrepen.

Dinsdag 6 september

Angel (vrouw, 841 gram) is opgehaald aan het Elzenhout in Zoetermeer. Ze lijkt stervende.

Freya is geëuthanaseerd.

Droppie (vrouw?, 42 gram) is gevonden op een vuilnisbelt in Katwijk.

Druif (vrouw?, 37 gram) is op dezelfde vuilnisbelt in Katwijk gevonden.

Punaise (man, 695 gram) is gevonden in Oegstgeest. Hij is uitgedroogd en verliest stekels.

Droppie, Druif en Punaise zijn alledrie gebracht door de dierenambulance Leiden

Puck (vrouw, 101 gram), Yuzu (vrouw 94 gram), Elvis (man, 75 gram), Fabiola (vrouw, 120 gram), Glitch (man, 98 gram) en Parsnip (vrouw, 93 gram) zijn gebracht door de dierenambulance Gouda. Ze komen uit een tuin die werd verbouwd. Moederegel was weg; de kindjes zijn nog te klein om zichzelf te redden.

Angel is geëuthanaseerd.

Zonnetje (vrouw, 579 gram) komt uit Zoeterwoude Dorp. Ze is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze heeft ondergewicht, een snotneus en haar rechteroog zit vol met vliegeneitjes.

Maandag 5 september

Tedje van Es (man, 1099 gram) is vandaag teruggebracht naar zijn open tuin in de wijk Noordhove.

Bermuda (man, 1142 gram) is opgehaald bij het Bermudablauw inZoetermeer. Hij heeft vlooien en teken, een lichte pruttel en lijkt wat schimmel te ontwikkelen. Hij zat in het zeil van een scootmobiel.

Tompouce is geëuthanaseerd.

Jersey (vrouw, 674 gram) is gebracht door de dierenambulance Leiden. Ze is gevonden in Leiderdorp. Jersey lag in het zicht in een speeltuin.

Zondag 4 september 

Hazel (meisje, 150 gram) is gevonden in een tuin in de wijk Oosterheem. Ze zou zeker 200 gram mogen wegen.

Eclair(tje) (meisje, 66 gram) is door een particulier uit de Dorpsstraat (wijk Dorp) gebracht. Ze voelt te koud aan, is lamlendig en heeft een paar vliegeneitjes. Ze lag al sinds gisteren op het grindpad in de tuin van de Bakkerswinkel.

Mr Humphries is overleden.

Freya (vrouw, 922 gram) is gevonden in Nieuwegein en door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze heeft een zagende ademhaling en hangt tegen benauwd aan. Het is verder een mooie dame. Ze heeft geen opgezette tepels, maar de vinders gaan voor de zekerheid een rondje lopen om te zien of er geen jonkies achtergeblven zijn.

Tompouce (waarschijnlijk vrouw, 498 gram) is gevonden in Bodegraven en door de dierenambulance Woerden gebracht. Ze heeft een enorme bult op haar buik; het lijkt op een gebarsten abces of een enorme tumor. Ook heeft ze een wond onder de kin en veel vliegeneitjes.

Bobbie (meisje, 190 gram) liep rond in een een tuin. Ze is te klein om zo rond te lopen, zit vol vlooien en is te licht.

Koos is overleden.

Zaterdag 3 september 

Spikey (man, 1135 gram) is door een particulier gebracht. Die heeft hem horen hoesten. Het is een mooie schone egel. Hij is gevonden aan het Napelsgeel in de Zoetermeerse wijk Rokkeveen.

Karel (man, 810 gram) is gebracht door een particulier uit Leiden, Ook deze egel zou hoesten. Het is verder een mooie volle egel, alert.

Chris (man, 79 gram), Cato (man, 68 gram), Chiara (man, 77 gram) en Colin (man, 79 gram) liepen sinds gistermiddag door een tuin in Leiden zonder mama.
Vanmiddag zag de vinder vliegen, veel vlooien en veel vliegeneitjes. Hij heeft de egeltjes naar de opvang gebracht. Ze zijn uitgedroogd en ondervoed en ongeveer drie weken oud. Ze liggen nu in de couveuse.

Koos (man ,553 gram) is gevonden op een fietspad in het Westerpark en door een particulier naar de opvang gebracht. Hij is erg mager.

Vrijdag 2 september 

Xavi (50 gram) is overleden.

Cynthia (vrouw, 995 gram) is gevonden in Voorschoten en door de dierenambulance Leiden gebracht. Ze lag vannacht zijwaarts midden op de weg. Cynthia heeft dikke tepels; er wordt uitgekeken naar eventuele jongen.

Wolly, een klein mannetje van 157 gram, liep in Rotterdam Zevenkamp alleen over straat en daar is hij nog te klein voor. Hij is door een particulier gebracht.

Amy (vrouw, 88 gram) is door een particulier uit Rosenburg gebracht. Ze had vliegeneitjes en maden in haar oor. Is geëuthanaseerd.

Mr Humphries (man, gewicht nog niet bekend) is gevonden in Bodegraven en door de dierenambulance Woerden gebracht. Hij heeft madenvraat bij zijn penis. Zijn penis is ook wat ontstoken.

Viktoria is geëuthanaseerd.

Huffelpuf (vrouw, 633 gram) is terug uit de gesloten tuin waar ze verbleef. Ze heeft schurft op oortje en wangen.

Donderdag 1 september

Prinses (meisje, 800 gram) is gevonden in Leiden. Ze is gebracht door de dierenambulance Leiden. Prinses is mager, sloom en uitgedroogd.