Egels in de opvang mei 2019

17 mei

Vandaag zijn Stefan, Riccio en Tutti verhuisd van de egelopvang naar Zevenhuizen.

16 mei

Daniëlle en Snoozel zijn vandaag verhuisd naar Voorburg

Daniëlle

Razoeki is verhuisd naar Leidschendam.

15 mei

Een grote uittocht vandaag: er zijn 2 groepen egels vrijgelaten. De eerste groep ging naar Zevenhuizen. Dat waren: Lente, Janneke, Fien en Sylvester.

De andere groep ging naar Rheden: Hummel, Joppe, Sonic, Cissie, Dribbel en Stijn.

Sonic

14 mei

Vandaag is Sjoukje vrijgelaten. Ze woont nu weer in Berkel en Rodenrijs, daar kwam ze ook vandaan.

9 mei

Vandaag zijn Saartje en Arthur vrijgelaten in Berkel en Rodenrijs. Ze zullen het daar best naar hun zin hebben.

8 mei

Helaas is Jackie vanmorgen overleden. Gisteravond nog flink wat pijnstiller gehad maar ging steeds moeilijker ademhalen. Waarschijnlijk toch een klap gehad van een auto en inwendige schade opgelopen.

7 mei

Vanmiddag is Jackie door vindsters Susanne en Ilse Vonk binnen gebracht. Ze lag al de hele dag in de goot op de Australiëweg. Ze is goed op gewicht maar verliest heel veel stekels. Ook was ze steenkoud. Ze heeft 10 cc infuus gehad en ligt op een warmtematje. We wachten af en hopen er het beste van.

2 mei

Vandaag waren Lot en Rambo aan de beurt om hun vrijheid terug te krijgen. Ze wonen voortaan in Zevenhuizen, achter het vakantiepark.

1 mei

Shawn en Pruttel

We gaan door met egels hun vrijheid teruggeven:

Shawn en Pruttel zetten hun leventje voort in het Buytenpark

en voor Nelly, die in oktober binnenkwam met een enorme wond in haar zij hebben we een geweldig plekje gevonden in Leiden.

Egels in de opvang april 2019

27 april

Ook Nelson, Sneeuwvlokje, Tiego, Geluk, Lily, Jet, Piertje en Lianne zijn weer op vrije voeten. Nelson en Sneeuwvlokje wonen sinds vandaag in het Buytenpark, Tiego in het Balijbos, Geluk in het Westerpark en Lily, Jet, Piertje en Lianne in Noord-AA.

26 april

Vandaag is Rosalie gebracht. Dit meisje weegt 492 gram en heeft een moeizame ademhaling, is uitgedroogd en ondervoed. Ze heeft al een infuus gehad en ze krijgt een antibioticum kuurtje.

24 april

5 gelukkige egels kregen vandaag hun vrijheid terug:

Mila, vrouw, 818 gram
Vincent, man, 1051 gram
Romy, man, 829 gram
Ze zijn uitgezet in volkstuinencomplex Oostvliet in Leiden

Pillin, man, 834 gram
Lisa, vrouw, 913 gram
Zij wonen nu in Hof van Segwaert

Pilin en Lisa

22 april

Vandaag zijn binnengekomen: Bunny, was erg uitgedroogd. Heeft al 2 x infuus gehad.

Snow, ook uitgedroogd, gevonden bij Snowworld, mannetje 566 gr.

21 april

Onze Paasegel is Charly, een onderkoeld mannetje van 535 gram, gevonden in Woerden.

19 april

Govert en Moonlight zijn twee blije heren want ze wonen sinds vandaag in Noord-AA. Govert kwam vorig jaar binnen met hondenbeten en een lelijke infectie en Moonlight is in september geboren in de opvang, als een van de vierling van egeltje Mientje.

Moonlight en Govert

17 april

Vandaag zijn drie wakkere egeltjes uitgezet in het Bentwoud. Ze mogen buiten Pasen gaan vieren en dat gaat vast lukken met dat mooie weer. Het zijn Nancy, Edwin en Florian.

Florian

15 april

Triest nieuws: Katja heeft het niet gered. Ze was te zwak.

13 april

Vandaag kwam Katja uit Katwijk binnen. Ze werd gebracht door Dierenambulance Leiden. Ze is veel te mager en heeft bovendien schimmel. Ze was ook uitgedroogd en onderkoeld maar dat is verholpen met een warmtemat en infuus.

9 april

Vandaag bracht Dierenambulance Woerden Egel Lente. Hij komt uit Nieuwegein en weegt 799 gram, een heel mooi gewicht als je net uit de winterslaap komt. Hij had veel teken en vlooien en een lichte pruttel maar verder is het een mooie egel.

8 april

Hoera het is lente! de volgende wakkere egels kregen hun vrijheid terug:

Abura, binnen sinds 11 augustus

Max Verstappen, binnen sinds 2 september

Piet, binnen sinds 8 oktober en

Borneo, binnen sinds 11 oktober.

4 april

Helaas is vandaag Paulus overleden. Hij werd op 24 maart bij ons gebracht. Zijn verkoudheid werd, ondanks de antibiotica, steeds erger. Toch kwam zijn dood voor ons als een akelige verrassing.

2 april

Dierenambulance Leiden bracht er vandaag weer drie;

Pech, mannetje met een groot abces op zijn kop en een blootliggend kaakbot. Is direct door de dierenarts geëuthanaseerd.

Kleintje, een meisje van 317 gram, ze heeft nog een infuus gehad maar was helaas een paar uur later overleden.

Aafje, een vrouwtje van 646 gram. Veel vlooien en teken en te mager.

1 april

Gebracht door Dierenambulance Leiden: Vlootje van 643 gram, heel benauwd egeltje dat helaas direct door de dierenarts moest worden ingeslapen.

Jodokus, ook gebracht door dierenambulance Leiden, heeft een hele beste winter gehad want hij weegt 1044 gram. We hebben geen enkel probleem bij hem kunnen vinden.

Joepie, gebracht door dierenambulance Woerden. Mager, uitgedroogd en te koud. Heeft bovendien een nare piepende ademhaling.

Vandaag gebracht door Dierenambulance Den Haag: Nana van slechts 268 gram. Ze is erg vermagerd. Gezien haar lengte zou ze zeker 2 x zo zwaar moeten zijn. Ze voelt wel goed warm aan en is niet uitgedroogd.

NLDOET 2019

NLDOET 2019

De dag begon slecht met regen en harde wind. Gelukkig hield het rond 10 uur wel op met regenen. Nadat de NLDoet vrijwilligers koffie met iets lekkers hadden gekregen gingen we met z’n tienen aan de slag. De egeltuin kreeg een schoonmaakbeurt en er moesten heel veel nieuwe planten in de grond. De vijver moest schoongemaakt en kreeg een nieuw fonteintje en planten en de takkenrill moest weer opgehoogd worden. Ook de plantenbakken werden voorzien van nieuwe plantjes. Halverwege de middag zag de tuin er weer prima uit en gingen de vrijwilligers met een aandenken aan deze dag, weer naar huis. Het was ondanks de kou een zeer geslaagde dag.

 

Egels in de opvang maart 2019

24 maart

Vandaag is Paulus uit Zoetermeer binnengekomen. Mager, uitgedroogd en licht onderkoeld. We gaan hem verwennen, hij heeft al een infuusje gehad.

5 maart

Er zijn twee bofkonten vrijgelaten: Popsicle. die sinds januari bij ons was en Luca, die in oktober binnenkwam als verweesd jong. Ze wonen nu op stand in Rheden.

4 maart

Helaas is Emilie vandaag geëuthanaseerd. Ze bleek behalve ernstig ondervoed te zijn ook nog een bijtwond te hebben plus een aantal tumoren. Haar laten inslapen was de beste oplossing.

Egels in de opvang Februari 2019

24 februari

Vandaag brachten 2 dames een egel die was gevonden in Wassenaar, omgeving Schouwweg. De egel lag daar midden op de weg. Volgens de dames was dit een zeer nette buurt, dus de egel moest ook een mooie naam krijgen. Het is Emilie geworden. Helaas is de toestand van Emilie nogal zorgwekkend. Het is een vrouwtje van 597 gram, die in goede doen wel tegen de kilo mag wegen. De oogjes lagen diep en waren bijna niet zichtbaar. Emilie is zwaar ondervoed en ernstig uitgedroogd. Ze stond te schudden. Daarnaast heeft ze vlooien en we zagen ook bloed in de buurt van de vagina. Eerst heeft ze een vlooienmiddel gehad en infuusvloeistof. Ze heeft ook een warmtematje en ze heeft Inmiddels zelf wat gegeten. De eerste slag is gewonnen, maar ze is er nog lang niet. De oorrandjes zien er ook wat wittig uit en ze schilfert wat. Mogelijk heeft ze ook schimmel. Duimen dus voor Emilie. Ze heeft het hard nodig

20 februari

Vandaag gebracht door dierenambulance Den Haag: Hans, een sterk verzwakte egel van 472 gram, gevonden op Granietgroen in Zoetermeer Hij liep overdag op straat en viel iedere keer om.Uitgemergeld, uitgedroogd, ondervoed. Het is een oudere egel met een niet al te best gebit. Hopelijk slagen we er in om hem op te lappen. Hij zit in ieder geval voorlopig warm en droog met een aan zijn gebit aangepaste lekkere hap.

19 februari

Sjaantje zit al lang bij ons. Ze kwam vorig jaar in juli binnen en ze mankeerde van alles.Ze heeft veel behandelingen ondergaan en eigenlijk wilden we haar nog wat langer binnen houden tot alle stekels weer netjes waren aangegroeid. Maar Sjaantje was het patiënt zijn spuugzat. We hebben haar toch maar in een uitwen-tuin geplaatst, in de hoop dat de buitenlucht en de vrijheid haar genezing zouden bevorderen. Het is nog te vroeg om daar iets van te zeggen maar ze heeft het in ieder geval erg naar haar zin.

Sjaantje aan de scharrel

5 februari

Vandaag opgehaald uit Binnenpark een egel met een flink gat in zijn zij. Bij de Dierenarts bleek dat Arie een open botbreuk bij zijn heup had en niet meer te redden was. Hij is helaas geëuthanaseerd.

2 februari

Binnengekomen vandaag: Lagret. Onderkoeld en mager. Komt uit Zevenhuizen. Hopelijk gaat dit dappere egeltje het redden. Wij gaan daar in ieder geval alles aan doen.