Egels in de opvang augustus 2020

7 augustus

Vannacht is Pokey overleden. Hij was te ver heen om er nog bovenop te krabbelen.

Casanova is terug naar de tuin waar hij is gevonden.

Lieke is gebracht door Dierenambulance Den Haag. Ze is gevonden in Zoetermeer. Een stevige dame maar ze hoest.

6 augustus

Gisteravond is Louisa gebracht, een baby van 95 gram die uit een sloot was gevist. Ze zit in de couveuse bij de andere baby’s en maakt het goed. Zie ook filmpje op de home pagina.

Even kennismaken. Louisa in het midden

Een heleboel egels zijn weer lekker de vrije natuur in:

De mannen Stavros, Dimitri en Jason zijn uitgezet in het Bentwoud.

Dame Roos en de mannen Toby, Kwaak, Kostas en Doran zijn uitgezet in het Wassenaarse Rust en Vreugd.

5 augustus

Dierenambulance Woerden bracht een egel uit Harmelen. De egel was aangereden en flink gewond aan zijn kop. De dierenarts heeft hem onmiddellijk uit zijn lijden verlost.

Gisteravond arriveerde Casanova uit Zoetermeer. Een flinke vent van 949 gram. Hij zou hoesten maar dat hebben wij nog niet gehoord.

Olga is lekker weer terug in de vrije natuur. Ze is uitgezet in Voorschoten.

Pimento mag gaan survivallen in een uitwentuin in Leiden.

4 augustus

Vanavond arriveerde nog uit Harmelen Minthe. Ze is er slecht aan toe. Graatmager, uitgedroogd, schurft en schimmel. En ze hoest. Ze heeft een hele slechte conditie en we moeten haar problemen voorzichtig één voor één aanpakken.

Naar de opvang gebracht: Pokey. Vrouwtje, mager, tikje lauw, uitgedroogd. Heeft vieze mest.

Voor arme kleine Charlie kwam onze hulp te laat. Hij is vannacht overleden.

3 augustus

Gistermiddag arriveerde Chara. Ze is gevonden in Nieuwegein en gebracht door dierenambulance Woerden. Ze is klein, ondervoed en uitgedroogd.

2 augustus

Vandaag mochten we van Mama Corina even haar kinderen bekijken. De vijfling is eind juli geboren en verkeert in blakende welstand. Mama is een beetje te veel afgevallen maar ze haalt haar schade hopelijk spoedig in.

De vijfling

Finny is gebracht door haar vindster. Ze komt uit Voorschoten. Ze werd aangevallen door eksters en een kat. Ze heeft een pruttel.

Een particulier bracht Charlie naar de opvang. Een klein zwak mannetje dat twee keer zo veel zou moeten wegen. Bovendien heeft hij last van schimmel.

Helaas zijn er twee egels overleden: Augustus die gisteren werd gebracht bleek een ernstige longaandoening te hebben. Hulp kwam te laat.  Daarnaast is ook nog Zorba vannacht overleden, hij had chronische luchtwegontstekingen die hem uiteindelijk, alle medicijnen ten spijt, fataal zijn geworden.

 

1 augustus

De drieling die in de couveuse zit maakt het prima. Ze hebben wat kruiden gekregen om mee te spelen. Ze hebben rode nagellak op zodat we ze uit elkaar kunnen houden.

Augustus komt uit Harmelen. Hij weegt te weinig, 617 gram en is zwak.

Nicos komt uit Montfoort. Hij heeft 1 hele dag in de hitte vastgezeten in gaas en ook nog de daaropvolgende nacht. Pas om 11 uur vandaag is hij gelukkig bevrijd door een medewerkster van de dierenambulance. Hij is erg uitgedroogd.

Freddie is opgenomen omdat hij erg onderkoeld was en ook behoorlijk uitgedroogd. Hij zit nu met een kruik op een warmtematje, heeft een infuus gehad en begint al wat te drinken.

Helaas is Freddie na enige uren plotseling overleden. Hij verloor opeens veel bloed uit zijn anus. Omdat hij vanmorgen zo ijskoud was en stond te rillen en te schudden denken we toch aan vergiftiging met slakkenkorrels of iets dergelijks.

Opgehaald door een vrijwilliger: Sophia. Een flinke dame van 1196 gram. Ze heeft een pruttel.

Kleine Mini

Mini arriveerde vandaag. Een pasgeboren en uitgedroogd weesje van 27 gram. Haar broertje/zusje was al overleden. Helaas hebben we ook Mini niet meer kunnen redden.

Reacties zijn gesloten.