Open dag Egelopvang

Recordaantal kaplaarzen en paraplu’s op open dag Egelopvang

Egels mogen een flinke plensbui dan maar wat lekker vinden, voor mensen ligt dat meestal toch iets anders. Mensen eten dan ook geen slakken en wormen, die met de regen massaal tevoorschijn kruipen. De vrijwilligers van Egelopvang Zoetermeer knepen ‘um daarom behoorlijk: op de open dag waren bakken regen voorspeld! Maar de bezoekers lieten zich absoluut niet afschrikken. Peuters in kaplaarzen tot hun knietjes, vaders met beslagen brillen, jongedames met Elsa uit Frozen paraplu’s: allemaal trotseerden ze het Hollandse weer om de egels van dichtbij te komen bekijken.

Door de hoge opkomst was het hier en daar zelfs een beetje behelpen. Het springkussen en de vrolijke opblaasbare Mexicaan bleven door de plensbuien helaas in de opslag. En verschillende activiteiten waren naar binnen verplaatst, waardoor het er bomvol was. Het mocht de pret niet drukken. De fretten van Frettig Gestoord genoten van de aaitjes van kinderhandjes, er werden egels geknutseld met een medewerkster van de Wijktuin Rokkeveen, en héél veel muffins, suikerspinnen en toastjes met jam uit de wijktuin naar binnen gepropt. En ook de rondleidingen langs de herstellende egels waren razendsnel volgeboekt. Het deed een bezoeker beduusd mompelen; “Man, nooit gedacht dat egels zó populair zijn.”

 

Op het buitenterrein renden bezoekers ondertussen tussen de buien door van partytent naar partytent. Dierendokter Paula, gehuld in een smetteloos witte doktersoutfit, kreeg heel wat pluche patiëntjes in haar praktijk. Voor zijn net geadopteerde krokodil kreeg nieuw baasje Lieuwe een potje vitamine L in zijn handjes gedrukt. “Dat is vitamine Liefde,” legde dokter Paula uit. “Hij moet elke dag een pilletje.” Lieuwe knikte plechtig. Al is het natuurlijk de vraag hoeveel pilletjes in de maag van de krokodil verdwijnen als de jonge eigenaar eenmaal ontdekt dat ze verdacht veel op smarties lijken.

Iets verderop bemande vrijwilliger Astrid de informatiestand, die dankzij houten planken over de modderplassen toch nog best aardig bereikbaar was. Stiekem hopend op die leuke ouder die gastlessen over egels wil geven op de basisschool, deelde ze folders uit. De ene bezoeker was nog maar net vertrokken met informatie om egeltuin gastouder te worden, of de volgende stond alweer voor haar neus. Compleet verregend maar niet minder vrolijk, vroeg bezoekster Ingrid om een tweede egelvilla. De eerste was door enthousiaste egels al volgestort met blaadjes. “Dus nu wil ik er ook één voor in mijn voortuin.”

Terwijl Astrid zich in haar gloednieuwe shirt met egellogo van Drukkerij Ultimate Zoetermeer behendig over de planken spoedde om Ingrid aan een egelvilla te helpen, vonden de lootjes voor de loterij gretig aftrek. Hiervoor waren mooie cadeaus beschikbaar gesteld door Sportcentrum Dekker, Tuincentrum de Driesprong, Bouwmarkt Gamma, Caroline Brünings en Wijktuin Rokkeveen. Uitpakken van al dat moois kon vervolgens gelukkig overdekt: in de partytent van Van Herwijnen Outdoor Zoetermeer. En toen kwam de dierenambulance alweer het terrein oprijden met een zieke egel. De medische staf stond al paraat. Want zo’n open dag is natuurlijk leuk, maar ‘the show must go on’!


Bedankt partyzonezoetermeer.nl voor de bijdrage aan de gezelligheid tijdens ons open huis met popcorn en suikerspin. Jammer dat het springkussen en de Mexicaan niet door konden gaan vanwege het slechte weer.

Reacties zijn gesloten.